Međunarodni kulinarski magazin Taste Atlas pisao je o Crnoj Gori

Atlas ukusa: Crna Gora

Prestižni sajt, svjetski kulinarski atlas, Taste Atlas, objavio je članak o Crnoj Gori, naglašavajući njenu veličanstvenu ljepotu, srdačne ljude, ukusnu hranu i šaroliku tradiciju.

“Zamislite drevne gradove i mjesta koja podsjećaju na Grčku, u kombinaciji sa spokojnim mirom i azurnim plažama Hrvatske, okrunjene veličanstvenim snježnim vrhovima Švicarske. Sada spojite ove elemente u bujnu mediteransku klimu i dobrodošli u Crnu Goru”, piše Taste Atlas u članku koji je objavio na Twitteru.

Kako piše Taste Atlas, Crna Gora je zadivljujuće mjesto koje svojim posjetiteljima osvaja prirodne ljepote, srdačni ljudi, zavodljiva kuhinja i šarena tradicija. Za jednu prilično malu zemlju, crnogorska tradicionalna kuhinja dolazi u mnogo ukusnih oblika, odražavajući mediteranske, osmanske i balkanske ukuse.

Dalje kažu da se kuhinja kreće od morskih plodova s ​​bijelim lukom do izdašnih planinskih jela stvorenih da nagrađuju vrijedne farmere. Svaka regija ima svoje karakteristike. Duž zadivljujuće obale, morski plodovi zauzimaju središnje mjesto, odražavajući bogato pomorsko nasljeđe.

U sjevernim krajevima Crne Gore dolazi do izražaja obilna planinska hrana koja je osmišljena da prehrani vrijedne poljoprivrednike i avanturiste.

Topli kačamak, jelo od kukuruznog brašna, savršeno se slaže sa mekom jagnjetinom, dinstanom do sočnog savršenstva. Ne propustite njeguški sir i pršut, koji su oličenje domaće radinosti u raznim oblicima i ukusima. Da biste upotpunili svoje kulinarsko putovanje, probajte omiljeno tradicionalno piće i sastavni dio kulturne baštine zemlje - rakiju.

Uporedite objekte

Uporedi