Ove jeseni počeće izgradnja bulevara od aerodroma u Tivtu do Yaza

Ove jeseni počeće izgradnja bulevara u Tivtu

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović najavio je početak izgradnje bulevara od aerodroma u Tivtu do Jaza ove jeseni, a izgradnja bulevara kroz Tivat trebalo bi da počne naredne godine.

В jutarnji program TVCG Komnenović je podsjetio da su u Tivtu realizovani brojni infrastrukturni projekti, te da je potrebno sistemsko rješenje za smanjenje gužvi kroz izgradnju bulevara.

Izgradnju bulevara od aerodroma u Tivtu do Yaza radiće kineska kompanija

"Nadam se da Kineska kompanija, koja je izabrana na tenderu, uskoro će početi radove na bulevaru od tivatskog aerodroma do Jaza. Prema mojim informacijama, radovi na iskopavanju će početi u bliskoj budućnosti, a intenzivni radovi će početi na jesen”, rekao je Komnenović.

On kaže i da je nedavno sa Upravom za saobraćaj dogovoren početak izgradnje bulevara kroz Tivat.

“Dogovoreno je da od septembra 2024. godine počnu radovi na izgradnji novog bulevara preko Tivta od Aerodroma do Donje Lastve”, rekao je Komnenović.

Sezona obećava da će biti vruća

Komnenović kaže da u Tivtu trenutno boravi oko 6 turista, a sve govori da će ovo biti rekordna turistička sezona. Napomenuo je i da grad sada ima 200 odsto više turista nego prošle godine i osam odsto više nego rekordne 10. godine. Prema njegovim riječima, najbrojniji turisti u Tivtu su Rusi, gosti iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Turske, Velike Britanije.

Uporedite objekte

Uporedi