Prve golf rezidencije u Crnoj Gori biće izgrađene 2024. godine

the-peaks-lustica

Luštica Bay - moderan i živahan grad koji se razvija na jadranskoj obali, ovog ljeta predstavlja prve golf rezidencije u Crnoj Gori pored budućeg profesionalnog golf terena sa 18 rupa.

The Peaks nudi nezaboravno iskustvo kakvo nijedno drugo u regionu, sa svojim zadivljujućim rezidencijama na lokaciji bez premca s pogledom na Jadransko more i Bokokotorski zaliv koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Prvi stanovnici golf rezidencije svoje će ključeve dobiti sljedeće godine

Ovaj izuzetan stambeni kompleks nudi odličnu priliku za ulaganje i već izaziva interesovanje na globalnom tržištu nekretnina. Prvi stanovnici golf rezidencija ključeve će dobiti već sljedeće godine, s obzirom na to da je izgradnja kompleksa tek počela.

The Peaks je treća zajednica u trenutnoj fazi razvoja projekta Luštica Bay i predstavlja svojevrsnu krunu za ovaj integrirani primorski grad. Prva oblast dostupna na tržištu, nazvana Botanica, utjelovljuje The Peaks viziju integriteta zajednice.

Luštica Bay The Peaks gradska kuća 1024x576 1

Nacrt Botanice potpisali su svjetski nagrađivani grčki arhitektonski biro Block 722 i domaći NRA Atelier, kojima je kamena kuća na poluostrvu Luštica bila inspiracija za razvoj koncepta.

Prostrani apartmani, kuće u nizu i vile gledaju na plavi Jadran i blago nagnut teren. Gradnja Botanice koristi prirodne materijale kao što je lokalni kamen na fasadama, bordurama i zidovima. Kameni zid je također odlika nekih od unutrašnjih prostora, dok su drveni elementi glavna odlika prefinjenog, udobnog i prostranog interijera.

Rezidencijalni portfolio Botanike obuhvata sedam vila, 12 gradskih kuća i 39 apartmana.

Najekskluzivniji dio Botanice čine moderne vile od 357 do 435 m.2 na placu od oko 1000 kvadratnih metara. Arhitekti su dali prioritet životu na otvorenom, dizajnirajući velike terase s ljetnom kuhinjom i blagovaonom, vanjskim tušem, elegantnim infinity bazenom i vanjskim kaminom.

Sofisticiran, moderan dizajn interijera prostranih vila s visokokvalitetnim namještajem uokviruje pogled na Jadran, zahvaljujući visokim prozorima i duplim vratima koja ispunjavaju prostor prirodnom svjetlošću, strujanjem zraka i osjećajem prozračne lakoće. Kameni zid, uz kamin, glavna je karakteristika dnevnog boravka, koji omogućava ugodan boravak tokom cijelog dana, druženje sa porodicom i prijateljima. Kupatilo je takođe obrađeno u kamenu sa najmodernijim i elegantnim elementima. Potpunu udobnost u vilama osiguravaju podno grijanje i hrastov parket najvišeg kvaliteta, što vam omogućava da ovdje boravite tijekom cijele godine. Na raspolaganju su i velika garaža i ostava.

GV2 BAZEN TERASA 1 1024x576 1

Gradske kuće površine 215 mXNUMX2 raspolažu sa tri prostrane, udobne i ukusno uređene sobe. Kuće su opremljene modernim kvalitetnim namještajem i svim modernim sadržajima za duži boravak i život na ovom mjestu. Ovi sadržaji su sinonim za trend „tihog luksuza“, koji potiče privatni bazen, terasa sa trpezarijom na otvorenom, ljetna kuhinja i vanjski tuš. Svaka kuća ima natkriveno parkirno mjesto.

U naselju Botanica nalaze se i stanovi, zgrade od jednosobnih do trosobnih, površine od 100 do 170 m2. Svaki apartman ima balkon i terasu koje uokviruju skladan pogled na ove stambene jedinice s pogledom na Jadransko more i cijeli poluotok Luštica. Bazen je udaljen samo nekoliko koraka od rezidencije.

Botanika postavlja nove standarde kvaliteta harmoničnim spajanjem lokalnog arhitektonskog naslijeđa i duha prošlosti sa sofisticiranim, bezvremenskim dizajnom interijera. Boravak u ovom kompleksu pruža pravi užitak, miris soli koji donosi povjetarac s mora i prekrasan pogled na more.

Luštica Bay Masterplan iz zraka Pogled ptica 1024x818 1

„Spajanjem lokalnog naslijeđa i savremenih građevinskih trendova, odajemo počast autentičnosti destinacije Luštica Bay i jedinstvenom načinu života koji u Crnu Goru dovodi putnike, poznavaoce nekretnina i investitore iz cijelog svijeta. Takođe, sa neskrivenim ponosom možemo reći da je kupovina nekretnine u mikrookrug Botanica kvalitetna investiciona odluka iz više razloga. Prije svega, to je lokacija budućeg golf terena, zatim nudimo izuzetan paket pogodnosti za vlasnike i vidimo već dokazano povećanje vrijednosti nekretnina unutar našeg integriranog grada, koji nastavlja da se razvija”, saopšteno je iz kompanije.

Foto: investor.me

Uporedite objekte

Uporedi