Arapska kompanija planira da izgradi mini-grad u blizini rta Mavriyan u Ulcinju

Mavrijan-Ulcinj

Prošle sedmice je potpisan Memorandum o razumijevanju između Vlade, opštine Ulcinj i saudijske kompanije Al Shiddi Group u cilju istraživanja mogućnosti razvoja turističkog kompleksa na rtu Mavrijan (Mavrijan) u Ulcinju.

Premijer Dritan Abazović rekao je nakon potpisivanja da je ovo veliki dan za Ulcinj i Crnu Goru, pojašnjavajući da je Cape Mauryan, koji se nalazi između Bara i Ulcinja, neobično je mjesto okruženo morem sa tri strane.

Prema njegovim riječima, ukoliko dođe do dogovora, očekuje se da će Crna Gora u ovom mjestu dobiti prestižno odmaralište koje će imati nekoliko turističkih i komercijalnih destinacija.

“Ideja je da Mavrijan postane novi mali grad sa svim sadržajima. Smatram da je ovo ozbiljna kompanija koja ima sve potrebne preporuke za razvoj jednog ovakvog projekta. To otvara poslovne mogućnosti za druge kompanije iz Saudijske Arabije, ali i iz drugih zemalja”, rekao je Abazovich.

Takođe je dodao da privlačenje brendova otvara mogućnosti za nova radna mjesta za građane Crne Gore.

“To je također odlična karta za mnoge partnere koje Al Shiddi Group ima. Svako ko želi pošteno poslovati iz bilo koje zemlje je dobrodošao u Crnu Goru, zemlju mogućnosti. Čekam uspješne biznismene koji vide šansu u razvoju naše zemlje”, rekao je Abazovich.

Rt Mavrijan je jedan od najvećih razvojnih potencijala opštine Ulcinj

Predsjednik Al Shiddi grupe Suleiman Al Shiddi podsjetio je da već 15 godina rade u regionu, gdje imaju dobro iskustvo, te da im je cilj da izađu van regiona.

“Želim da se zahvalim Vladi Crne Gore što nam je dala priliku da napravimo veliku investiciju u Mauryan”, rekao je El Shidi.

Zahvalio se i ministru za investicije Ervinu Ibrahimoviću koji ga je ohrabrio i pozvao da dođe.

“Ovo će biti samo početak i odlična prilika za arapske investitore u crnogorskom regionu. Nadam se da ćemo realizovati sve mogućnosti”, rekao je El Šidi.

Predsjednik opštine Ulcinj Omer Bayraktari najavio je da se ovoj opštini otvara još jedna perspektiva.

“Ovim činom otvaramo, možda, jedan od najvećih razvojnih potencijala opštine Ulcinj – Mavrijsko brdo. Radujem se radu sa grupom i drugim kompanijama koje će se pridružiti i siguran sam da ćemo imati jednu od najvećih investicija u ovo mjesto, možda i više od onoga što imamo danas u Crnoj Gori - uvala Luštica (Luštica), Portonovi (Portonovi) i Porto Montenegro (Porto Montenegro)“, zaključio je Bayraktari.

Uporedite objekte

Uporedi