Otvaranje žičare Kotor-Lovćen biće upriličeno krajem jula

Kotor-lovcen

Na Dan državnosti Crne Gore, 13. održat će se radna posjeta predsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića kompleksu žičare Kotor-Lovćen povodom završetka radova samo godinu dana nakon polaganja prvog kamena.

“Privilegija je biti dio projekta na lokaciji koja gleda na jednu od najljepših uvala na svijetu. Za nas je bila izazovna godina koja je dovela do završne faze jedan od najsloženijih projekata na kojima smo radili, što, s obzirom na iskustvo i tradiciju LEITNER-a, dovoljno govori o karakteristikama terena koji je izuzetno nepovoljan. vremenske prilike, nagib, dužina trase i druge poteškoće koje smo uspjeli savladati. Važno mi je da istaknem da smo implementirali najsavremenija rješenja koja garantuju sigurnost i udobnost u vožnji, te da će Crna Gora uskoro na izuzetno atraktivnom mjestu pustiti žičaru, čija izgradnja, kao i bezbjednosne provjere i protokoli , u skladu sa najvišim svjetskim standardima. Sve ovo, a posebno nevjerovatne prirodne ljepote Boke i Lovćena, potaknule su nas na odluku o kupovini jer vjerujemo da će to biti jedna od najprepoznatljivijih turističkih atrakcija na Jadranu i šire”, rekao je Martin Leitner, vlasnik kuće. vodeća italijanska kompanija za proizvodnju i ugradnju "kabl" transportnih sistema - LEITNER.

Eksterno nezavisno ispitivanje konstrukcije žičare vrši poznata kompanija WPK Austria, akreditovana kao agencija za inspekciju i ispitivanje specijalizovana za tehnologiju i ispitivanje žičare.

“U iščekivanju planirane posjete premijera Dritana Abazovića žičari 13. jula, napominjem da se radujemo ovom susretu, jer je naša istrajnost i posvećenost neosporna, ali bez podrške Vlade, ne bismo bili u mogućnosti da završimo projekat do kraja godine. ovaj nivo složenosti“, zaključuje Leitner.

On je takođe dodao da je otvaranje žičare za komercijalna putovanja zakazano za kraj jula, iako je ranije saopšteno da će žičara će biti otvoren za goste 13. jula.

Uporedite objekte

Uporedi