Crnogorska plaža Yaz ušla je u top 10 najboljih plaža u Evropi

Crnogorska plaža Yaz ušla je u top 10 najboljih plaža u Evropi

Plaža Jaz u Budvi je uključena deset najboljih plaža u Evropi prema popularnom britanskom portalu BeachAtlas, saopćila je Nacionalna turistička organizacija. Naime, u članku pod naslovom “10 najboljih party plaža u Evropi”, ova popularna plaža na Budvanskoj rivijeri nalazi se uz bok najpopularnijih plaža u Španiji, na Kipru, u Grčkoj, Hrvatskoj i Bugarskoj.

Ocena sadrži atraktivne fotografije prelepih plaža Evrope sa kratkim opisom i kako doći do njih. Napominje se da su evropske plaže oduvijek bile odlično mjesto za opuštanje, ali i za zabavu.

Crnogorska plaža Jaz - najpopularnija plaža Budvanske rivijere

«Yaz beach - duga šljunčana plaža koja se nalazi nekoliko kilometara od Budve. Nudi prekrasan pogled, čistu plavu vodu, ležaljke, suncobrane i barove na plaži. Tu su i svlačionice, tuševi, toaleti i parking, ili gotovo sve što vam je potrebno za odličan dan na plaži.

Sve to, kako je navedeno u magazinu, čini Yaz jednom od najpopularnijih plaža na Budvanskoj rivijeri, mjestom održavanja brojnih koncerata i događanja posljednjih godina.

“Beachtatlas je specijalizovani portal posvećen plažama. Istražili smo obale svijeta kako bismo prikupili najbolje plaže na svijetu na jednom mjestu. Između ostalog, pitali smo koje su najbolje party plaže u Evropi, sproveli anketu i sastavili listu na kojoj je Yaz 7. - rekao je Davor Pavić, predstavnik ovog britanskog portala.

Na prvom mjestu je Playa den Bossa sa legendarne Ibize, na drugom je vrlo atraktivna plaža Zrće na hrvatskoj obali. Na listi su i plaže Paradise i Paraga na Mikonosu, neobična plaža Nissi, koja se nalazi u blizini kiparskog letovališta Ayia Napa, i Centralna plaža Bugarske, koja oličava noćni život i nezaboravne zabave.

Uporedite objekte

Uporedi