Turkish Airlines pokreće letove za Tivat

Turkish Airlines pokreće letove za Tivat

Turkish Airlines najavio je otvaranje redovnih letova između Istanbula i Tivta. „Naš upravni odbor je donio odluku o pokretanju letova za Tivat u Crnoj Gori i Bergamo u Italiji, u zavisnosti od tržišnih uslova“, navodi se u saopštenju kompanije.

Kao što je ranije objavljeno EX-YU Vazduhoplovstvo Vesti, avioprevoznik će vjerovatno pokrenuti četiri nedjeljna leta za primorski grad. Crnogorski nacionalni avioprevoznik Air Montenegro, koja i sama obavlja sezonske letove između Istanbula i Tivta i planira da poveća broj letova ovog ljeta, snažno se protivi planovima Turkish Airlinesa i zatražila je od lokalnog regulatora da ne izda dozvolu svom turskom kolegi.

U drugim delovima regiona, Turkish Airlines je od juče povećao broj letova za Beograd, gde održava tri dnevna leta: svako jutro, popodne i veče. Kao rezultat toga, kompanija je dodala još sedam nedeljnih letova za srpsku prestonicu.

U Sarajevu ovog ljeta ova aviokompanija povećava broj letova na dvadeset sedmično, samo jedan manje nego 2019. godine. Podržava dva dnevna leta iz Istanbula za Podgoricu, Prištinu, Skoplje i Zagreb, kao i deset nedeljnih letova za Ljubljanu. U Dubrovniku će se učestalost letova Turkish Airlinesa povećati sa dosadašnja dva leta tjedno na sedam sedmičnih letova u špicu ljetnih mjeseci.

Jeftinija podružnica Turkish Airlinesa, AnadoluJet, također će ovog ljeta obavljati niz letova za bivšu Jugoslaviju. Nastaviće da podržava dva nedeljna leta iz Ankare za Beograd pokrenuta zimi, a od juče je obnovljena tri nedeljna leta između Istanbulskog aerodroma Sabiha Goken i Prištine, dok će dva nedeljna leta iz Bodruma biti nastavljena 18. juna. Osim toga, nastavit će letove iz Antalije za Sarajevo i Skoplje 28. aprila i 1. maja. Letovi za glavni grad Bosne i Hercegovine obavljat će se do devet puta sedmično, a za Skoplje do jedanaest puta sedmično. AnadoluJet će također služiti dva glavna grada iz Bodruma dva puta sedmično počevši od 12. maja.

Uporedite objekte

Uporedi