Na sjeveru Crne Gore biće izgrađen novi hotel vrijedan 13 miliona eura

hotel plav

U gradu Plavu, na sjeveru Crne Gore, uskoro će početi izgradnja novog hotela velikog kapaciteta, za čiju je izgradnju domaći investitor koji živi u inostranstvu dao oko 13 miliona eura. O tome portal RTCG rekao je direktor lokalne turističke organizacije (TO) Edo Feratovich.

On je rekao da su pre neki dan završeni svi administrativni preduslovi, dozvole i sve ostalo, te da bi hotel mogao biti pušten u rad već sljedeće godine.

“Hotel će biti izgrađen na veoma atraktivnoj lokaciji, na obali Plavskog jezera. Pored hotela Plavskoe Ozero, koji je u završnoj fazi rekonstrukcije, iduće godine ćemo imati kvalitetno poboljšane sobe”, rekao je Feratovič.

Prema njegovim riječima, oba nova hotela biće povezana sa hotelskim lancima na Crnogorskom primorju, pa se očekuje da Plav postane stalna turistička destinacija za goste koji dolaze u obala i želite posjetiti Nacionalni park Prokletie za nekoliko dana.

“Mislim da ćemo sa dva hotela, pored svih postojećih hotela, hostela, eko-sela i drugih privatnih objekata, riješiti problem smještajnih kapaciteta u Plavu koji je do sada izražen”, rekao je Feratović.

Na sjeveru Crne Gore počela je turistička sezona

On je ocijenio da je turistička sezona u Plavu i Nacionalnom parku Prokletije, uprkos lošem vremenu koje je postojalo prije nekoliko dana, počela odlično i očekuje da će nadmašiti prošlu godinu.

Feratović je rekao da ne želi previše obećavati, ali je dodao da je veoma optimističan u pogledu uspjeha ovogodišnje turističke sezone.

„Pored već poznatih događaja, u drugoj polovini godine očekuje nas još nekoliko novih, a nadam se da ćemo privući goste da posjete Plav i Nacionalni park Prokletije“, rekao je direktor TO Plav.

On je podsjetio da je upravo završena regata u Limi, kao i treća etapa Lige izviđača sa stotinama učesnika.

“Već sutra počinje planinarski izlet “Obroncima starca” na koji se prijavio neočekivani broj turista ne samo iz Crne Gore, već i iz regiona. Sada imamo više od stotinu prijavljenih učesnika ove kampanje. Prokletije se sve više prepoznaju kao veliki planinski i turistički resurs Crne Gore“, rekao je Feratović.

Prema riječima direktora TO "Plav", krajnji cilj je maksimalno produženje turističke sezone u ovom sjevernom gradu.

“Trudimo se da ispunimo sve pretpostavke, pa i ugostiteljstvo, da sezona u Plavu traje ne samo dva ljetna mjeseca, već barem pola godine, ako ne i cijele godine. Da bismo to učinili, moramo prepoznati sve nedostatke i učiniti sve da ih otklonimo “, dodao je Feratovič.

Najavio je i već poznate događaje kao što su Dani borovnice, kao i triatlon koji će se održati 9. jula.

“Može se zaključiti da se već osjeća veliki priliv turista, a uskoro se očekuje i velika dijaspora iz Plava, kada se osjeti da ovaj grad postaje prava turistička destinacija. Uz sve što smo planirali, vjerujem da nas u narednim godinama čeka turistička revolucija”, rekao je direktor Turističke organizacije Plav.

Direktor podsjeća da je, prema svim statistikama, 1980. godine u Plavu registrovano više turista nego u nekim od najpoznatijih turističkih gradova na crnogorskom primorju.

“Moramo dati sve od sebe da Plav postane turistička metropola. I vjerujem da će tome doprinijeti i ova dva nova velika hotela, koji bi naredne sezone trebali raditi punim kapacitetom“, zaključio je direktor TO Plav.

Uporedite objekte

Uporedi