Na Cetinju će biti izgrađen novi sportski kompleks

Na Cetinju će biti izgrađen novi sportski kompleks

Cetinje će primiti najsavremeniji sportski kompleks, a za realizaciju ove investicije gradska uprava je raspisala tender u iznosu od 8,34 miliona eura.

Tender je otvoren do 27. aprila, a rok izgradnje teretane je 29 mjeseci od dana zaključenja ugovora i obuhvata izradu glavnog projekta i rok završetka, kao i period izgradnje.

Konceptno rješenje kreirala je pobjednička kompanija BIRO 81000.

Sportski kompleks će se graditi na parceli od 5500 m². Broj sedišta za posetioce je najmanje 2, od čega je 408 stacionarnih, a preostala sedišta se mogu prodati na četvrtoj strani terena u vidu teleskopskih tribina.

Sportski objekat mora da sadrži sportsku dvoranu, tribine na najmanje tri strane terena, od kojih su dve duže strane, VIP prostor na tribinama sa VIP salom i prostor za medije na tribinama. Prema projektu, zgrada će imati četiri svlačionice veličine od 30 do 35 m² sa najmanje šest do osam tuševa i dvije površine 16 m², prostorije za sudije i komesare, ambulantu i sobu za doping kontrolu sa čekaonica i toalet za testiranje, prostorije za obezbjeđenje i odjel za osobe sa posebnim potrebama.

Uporedite objekte

Uporedi