Lidl je potvrdio kupovinu tri velike lokacije u Crnoj Gori

Lidl podtverdil informatsiyu o pokupke trekh bol'shikh lokatsiy v Chernogorii

Međunarodna trgovinska mreža Lidl je trenutno kupio tri velike lokacije u Crnoj Gori za svoje buduće megastore. Međutim, iz kompanije još ne govore o svojim planovima u Crnoj Gori, kao ni o vremenu kada će Lidl prodavnice moći da se otvore.

“Lidl stalno traži načine da proširi svoje poslovanje. Što se tiče maloprodaje, Crna Gora je tržište na kojem potrošači žele model koji nudi Lidl koji nudi proizvode visokog kvaliteta po najpovoljnijim cijenama. Zbog toga Lidl trenutno ulaže u moguće lokacije za prodavnice i logističke centre u Crnoj Gori”, kazali su iz kompanije u odgovoru na pitanje. Vijesti o tekućim investicijama i planovima proširenja u Crnoj Gori.

Predstavnici kompanije su istakli da trenutno ne mogu otkriti detalje svojih planova, lokacije i potencijalnog datuma otvaranja.

“U Lidlu cijenimo i cijenimo transparentnu i ažurnu komunikaciju i uvjereni smo da ćemo svoje zaposlenike i dionike blagovremeno obavijestiti o narednim koracima kada za to dođe vrijeme”, poručuju iz kompanije.

Lidl Montenegro, čiji je osnivač WE – International Zweite iz Štutgarta, posjeduje dvije kancelarije u Podgorici i jednu u Nikšiću, prema katastarskim podacima Lidl Montenegro. U prestonici su kupili opštinski plac od oko 14 kvadrata u blizini zgrade Radiotelevizije Crne Gore, gde je kompanija Bolići ranije najavljivala izgradnju hotela i gde su još 000. godine iskopali ogromnu rupu.

Prema opštinskim dokumentima, prošle godine je gradska kasa od prodaje ovog mesta uprihodila oko 10,8 miliona evra. Oni su od Stečajne kancelarije Radoja Dakića kupili plac od oko 13 kvadrata, za koji su ponudili oko četiri miliona evra.

Lokalitet se nalazi na mestu nekadašnje fabrike, pored magistralnog puta za Nikšić, preko puta sadašnje Franka pijace. Prema istim dokumentima, kupili su bivšu upravnu zgradu Rudnika boksita u Nikšiću i prostor oko i iza njega površine oko osam hiljada kvadratnih metara.

Mjesto se nalazi na Bulevaru 13. jula, preko puta velike megatrgovine HDL Laković. Nije poznato za koliko su kupili lokaciju, niti da li su je kupili direktno od stečajne uprave Boksita ili od preprodavača.

Uporedite objekte

Uporedi
Поиск
Ostale značajke