Potpisan je ugovor za izgradnju puta između Yaza i Tivta

podpisan-kontrakt-na-stroitelstvo-dorogi-mezhdu-jazom-i-tivatom

Ugovor o izgradnji buduće saobraćajnice na magistralnom putu M-1, deonica „Aerodrom Tivat – Yaz”, potpisan je danas u Podgorici.

Kako je nakon potpisivanja ugovora rekao premijer Dritan Abazović, ova dionica je najfrekventnija ruta u Crnoj Gori, posebno tokom sezone.

“Nakon rekonstrukcije ovaj put će izgledati potpuno drugačije. Između Budve i Tivta imamo najveći intenzitet saobraćaja, posebno u ljetnim mjesecima, što je nagnalo Vladu i Upravu za puteve da što prije zaključe ugovor o izgradnji bulevara”, rekao je Abazović. eKapija.

“Uvažili smo i zahtjeve stanovnika Grbla. Bilo je onih koji nisu bili zadovoljni, ne zato što ne žele bolju infrastrukturu, već zato što nisu bili sigurni kako će projekat na kraju izgledati. Saobraćajna uprava je učinila sve da postavi standarde koji će znatno poboljšati dostupnost njihovih domova i poslovnih objekata i omogućiti svima mnogo bolju uslugu kada je u pitanju putna infrastruktura”, rekao je Abazović.

Prema njegovim riječima, Crna Gora treba da bude zemlja u kojoj će se ulagati ogromna sredstva u infrastrukturu, ne samo putnu, već i sve vidove saobraćaja.

Nakon sezone, radovi će biti intenzivirani na cijeloj saobraćajnici, projektom je predviđena izgradnja nekoliko kružnih tokova.

“Podsjećam da je ovo bulevar, a ne autoput. Cilj nam je, naravno, da izgradimo nastavak postojeće, ali i Jadransko-jonske magistrale. Međutim, dok ne budemo u mogućnosti da realizujemo ove investicije, moramo rekonstruisati postojeće putne pravce”, dodao je Abazovič.

Prije potpisivanja ugovora, premijer je na društvenim mrežama objavio i snimak kako će izgledati ovaj put?.

“Ovako će izgledati bulevar od Yaza do Tivta. Danas će u Vili Gorica biti potpisan ugovor za njegovu izgradnju. Gradimo najbolju infrastrukturu za aktivniji razvoj i bolju komunikaciju u našoj zemlji. Crna Gora je na dobrom putu”, rekao je Abazović.

Uporedite objekte

Uporedi