Na mjestu nekadašnjeg pogona u Podgorici biće moderan poslovno-stambeni kompleks

Na mjestu nekadašnjeg pogona u Podgorici biće moderan poslovno-stambeni kompleks

Sambic Construction na lokaciji bivše fabrike Radoje Dakić u Podgorici planira izgradnju stambeno-poslovni kompleks Stellar Homes, na dvije parcele ukupne površine od skoro 25 m000.

Izgradnja kompleksa planiran je uz učešće DUP-a Radoje Dakić na dionicama UP 13 i UP 12, a glavni državni arhitekta je dao zeleno svjetlo na idejno rješenje, za koje je zadužena Sambic Construction. U dokumentu, objavljenom na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, objašnjava se da se idejni projekat odnosi samo na deonicu 13, a deonica 12. biće predmet posebnog projekta.

Vlasnik 51% udjela u Sambiću (Savana Acquisition Mountain Black Investment Capital AD) je Savana Commercial Retail, podružnica Savane AB, crnogorskog biznismena Veselina Miyacha. Mijach je prošle godine kupio parcele za 8,5 miliona eura, a potom najavio izgradnju najmodernije stambeno-poslovne četvrti.

Riječ je o parcelama br. 12 i 13 koje se nalaze jedna do druge i zajedno zauzimaju oko 25 m000.

Površina UP 13 se približava 14 m000, a ukupna površina objekata koji će se na njemu graditi je 2 m28. Lokacija je dio prostora nekadašnje fabrike za proizvodnju građevinske opreme. Cilj projekta bio je održati trostruki identitet mjesta i istovremeno biti urbano, ruralno i "industrijsko".

Na lokaciji je formiran blok koji se sastoji od šest lamela A, B, C, D, E i F. Spratnost objekata biće podrum plus pet spratova. Za stanovanje je planirano 24 m305, a za poslovanje 2 m4.

Ukupan broj stanova biće 413, a planirano je 500 parking mesta.

Uporedite objekte

Uporedi