Turistički kompleks će se graditi u Čaniju za 77 miliona evra

Turistički kompleks će se graditi u Čaniju za 77 miliona evra

Vlada Crne Gore otkrila je detalje projekta izgradnje ekskluzivnog turističkog kompleksa u Caniju vrijednog 77 miliona eura. Očekuje se da će u kompleksu biti otvoreno 241 radno mjesto.

Investitor je Amma Resort (“Amma Resort”), sa sjedištem u Podgorici, a krajnji vlasnik je Celebic Group.

Kako se navodi u dokumentu, Amma Resort je u oktobru dostavio prijavu na tender sa pratećom dokumentacijom: poslovnim planom, izmijenjenim glavnim projektom, statutom i drugom dokumentacijom u vezi sa projektom. Ministarstvo održivog razvoja i turizma analiziralo je dostavljenu dokumentaciju na usklađenost sa kriterijumima navedenim u Odluci i javnom konkursu.

“U dokumentaciji se navodi da planirana investicija uključuje izgradnju hotelskog kompleksa Amma Resort sa pet zvjezdica u mješovitom modelu u Caniju. Hotelski kompleks će imati ukupan kapacitet od 483 jedinice, od čega će 241 biti u samom hotelu, a još 242 u osam luksuznih vila.

Ukupna investicija je procijenjena na 77,01 milion eura (sa PDV-om). Da bi potvrdio raspoloživost finansijskih sredstava za realizaciju projekta, podnosilac zahtjeva je dostavio korporativnu garanciju izdatu od strane Celebić doo kao osnivača Amma Resorta u iznosu od 15 miliona eura u korist Vlade Crne Gore.

Dokumentacija sadrži i zahtjev za izgradnju hotelskog kompleksa od 16. godine i protokol inspekcijskog nadzora od 2020. Rečeno je da je prijava podneta u skladu sa članom 30. Zakona o uređenju prostora i građenju.

S druge strane, u poslovnom planu je navedeno da se povraćaj investicije očekuje za 11 godina i 9 mjeseci od pokretanja hotela. Vlada je donijela i Zaključak kojim se ukazuje da je ovaj projekat značajan za crnogorski turizam.

Uporedite objekte

Uporedi