National Geographic Traveler: Crna Gora je najbolja turistička destinacija

National Geographic Traveler - Crna Gora je najbolja turistička destinacija

Nacionalna turistička organizacija saopštila je da je svjetski lider u geografiji, kartografiji i istraživanju National Geographic Traveler proglasio Crnu Goru jednom od sedam najatraktivnijih destinacija za odmor u 2021. godini.

National Geographic Traveler (UK) objavio je listu Best of the World 2021, koja otkriva inspirativne priče o 35 neobičnih mjesta, dok je u članku World's Best: Sedam nezaboravnih porodičnih putovanja za 2021. godinu i dalje Crna Gora zauzela drugo mjesto na listi. Nalazi se uz takve globalne destinacije kao što su Japan, SAD, Kanada i Velika Britanija.

Lista najboljih na svijetu za 2021. podijeljena je u pet kategorija - održivost, priroda i divlji svijet, avantura, kultura i istorija i porodična putovanja. Svaku od njih karakteriziraju odlične destinacije sa aktualnom istorijom za narednu godinu. Lista inspirativnih mjesta, zajednica i inovacija daje optimističan broj mjesta za bijeg od stvarnosti, kao i koje mjere predostrožnosti od pandemije trebaju poduzeti oni koji žele putovati svijetom.

Opisujući prirodne ljepote naše zemlje, britanski dopisnik National Geographic Travelera vidi potencijale Crne Gore kao važne turističke destinacije naredne godine.

“Kako se Crna Gora uklapa u sve ovo? Manji od Sjeverne Irske, ovaj skriveni jadranski raj prepun je snijegom prekrivenih planina, kristalno čistih jezera, brzih rijeka, šarmantnih gradova i ljubaznog lokalnog stanovništva. Jeftinija i manje posjećena od susjedne Hrvatske, do sada je bila u sjeni, ali izgleda da će se to promijeniti 2021. godine.

Mogućnosti za brojne aktivnosti koje nudi crnogorska divljina, poput vožnje bicikla, šetnje i ziplajn avantura, samo su neke od pogodnosti koje će, ističe, “avanturističke porodice biti ovdje u svom elementu”.

Crnogorska obala je mala, ali briljantna

Britanski putopisac, osim što se divi prirodnom bogatstvu zemlje, napominje da "nije sve dato avanturi", misleći na luksuzne hotele i odmarališta na crnogorskom primorju.

“Crnogorsko primorje je malo, ali živopisno i uključuje luksuzne hotele Avanti i One & Only u naselju Portonovi, koji će se otvoriti na proljeće u Boki Kotorskoj. Marriott takođe planira da otvori hotel Ritz-Carlton u Crnoj Gori 2023. godine.

U skladu sa ovom prestižnom nagradom, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je dobila ekskluzivno pravo da prilikom promocije destinacije koristi posebno dizajniranu značku „Najbolji na svijetu 2021“, koja će dodatno promovisati prepoznatljivost Crne Gore na svjetskom turističkom tržištu.

Lista zemalja na listi "Najboljih zemalja svijeta 2021". na raspolaganju u 16 izdanja National Geographic Travelera na lokalnom jeziku i distribuiran milionima čitatelja u njihovim časopisima i web stranicama širom svijeta. Brojni afirmativni članci u uticajnim svjetskim medijima u prošlosti, poput National Geographic Travelera, dali su značajan doprinos poboljšanju imidža destinacije, kao i privlačenju turista sa emisionih tržišta, ovisno o uslovima putovanja.

Uporedite objekte

Uporedi
Поиск
Ostale značajke