Crna Gora uvodi nove mjere zbog teške epidemijske situacije

Crna Gora uvodi nove mjere zbog epidemijske situacije

Nacionalno koordinaciono tijelo (NCO) za zarazne bolesti uvelo je nove mjere karantina. NPO je odlučio da smanji radno vrijeme prodavnica, kafića i restorana. Radno vrijeme je skraćeno za dva sata, a policijski čas je produžen za isto vrijeme.

Prodavnice će biti otvorene od 7:00 do 18:00 sati. Policijski čas će sada biti od 19:00 do 5:00 narednog dana. Mjere će se primjenjivati ​​od 25. novembra do 8. decembra. Osim toga, radnja se pohranjuje sve prethodne mere.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti poziva građane da se u potpunosti pridržavaju svih mjera jer je to jedini način da se zaustavi širenje koronavirusa.

“S obzirom na trenutnu situaciju, naš zdravstveni sistem, zahvaljujući dobrom planiranju, pravovremenom djelovanju, iskustvu i požrtvovanosti medicinskih radnika, i dalje je u stanju da izdrži pandemiju, uprkos zabrinjavajućem stepenu zaraze”, navodi se u saopštenju nevladine organizacije.

U Crnoj Gori su tokom proteklog dana obavljena 1953 testiranja. Od toga 570 novih slučajeva zaraze korona virusom. Osim toga, oporavilo se 596 osoba, a 6 je umrlo. Ukupan broj zaraženih u zemlji je 11.

Uporedite objekte

Uporedi