Pobeda uklonila karte za Crnu Goru sa otvorene prodaje

Pobeda je uklonila karte za Crnu Goru sa otvorene prodaje

Ranije "Pobeda" proglasioda će letovi iz Moskve za Tivat početi 28. novembra i saobraćati subotom. Pored Crne Gore, planirani su letovi za Jermeniju, Ujedinjene Arapske Emirate i Kipar. Međutim, zračni saobraćaj je zvanično nastavljen samo s Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Trenutno je Federalna agencija za vazdušni saobraćaj odobrila pristup redovnim letovima za 12 zemalja. Aviokompanije su dobile dozvole za letove za Bjelorusiju, Izrael, Kipar, Liban, Maroko, Oman, Slovačku, Uzbekistan, Finsku, Hrvatsku, Kubu i Maldive. Prema nalogu Federalne agencije za vazdušni saobraćaj.

Do sada je već dozvoljeno da leti za Tursku, Veliku Britaniju, Tanzaniju, Švajcarsku, Egipat, Ujedinjene Arapske Emirate, Kirgistan, Kazahstan, Srbiju.

U međuvremenu Montenegro Airlines planira letove za Beograd, Ljubljanu, Pariz i Sankt Peterburg. Očekuje se da će aviokompanija obaviti 300 letova (uključujući i povratne) i moći da primi 32 putnika u narednih mjesec dana.

Montenegro Airlines će letjeti iz Podgorice za Beograd, Frankfurt, Pariz, Ljubljanu i Cirih. A sa aerodroma u Tivtu - do Beograda i Sankt Peterburga.

Osim toga, od 1. decembra do kraja mjeseca Vazduh Srbija planira izvesti 1040 letova (uključujući i povratne). Aviokompanija kaže da je 116 sedišta već dostupno za prodaju.

Prevoznik će saobraćati iz Beograda na 29 destinacija. Tu spadaju Atina, Amsterdam, Banja Luka, Brisel, Berlin, Kopenhagen, Dizeldorf, Frankfurt, Istanbul, London Heathrow, Larnaka, Ljubljana, Moskva, Njujork, Oslo, Pariz, Podgorica, Prag, Štutgart, Sarajevo, Sofija, Skoplje, Stokholm , Tivat, Tirana, Solun, Beč, Cirih i Zagreb. 

Iz Niša će aviokompanija saobraćati samo jednom linijom do Hana dva puta sedmično. 

Većina letova - 52,2% svih letova - obavljaće se avionom Airbus A320, 41% avionom ATR72, 4,6% avionom Boeing 737 i 2,3% avionom Airbus A330. 

Uporedite objekte

Uporedi