Kako dobiti Tax Free u Crnoj Gori i podnijeti zahtjev za povraćaj PDV-a

Kako dobiti Tax Free u Crnoj Gori i podnijeti zahtjev za povraćaj PDV-a

Crna Gora je članica Evropskog Tax Free Shopping sistema, čiji učesnici vraćaju PDV turistima koji su obavili kupovinu u zemlji.

U Crnoj Gori PDV iznosi 19%, a minimalni iznos kupovine za koji možete dobiti povraćaj poreza je 100 eura. Ali postoje i druge nijanse.

  1. Potrebno je izvršiti kupovinu u prodavnici sa oznakom Tax Free, jer ne pružaju sve trgovine takav bonus. Prilikom kupovine u bilo kojoj trgovini sa znakom "Povrat poreza", jednostavno zatražite da popunite obrazac za povrat poreza.
  2. Prilikom napuštanja zemlje potrebno je da carinskoj službi dostavite svoje kupovine u originalnom pakovanju, računima i pasošu. To se mora uraditi u roku od 3 mjeseca od datuma kupovine. Zatim će carinici izdati vaučer za povrat poreza.
  3. Prilikom sljedeće posjete Crnoj Gori predočite svoj vaučer za povraćaj poreza u prodavnici u kojoj je izvršena kupovina. U trgovini će vam biti vraćeni novac.

    mali hak: Ne morate ići kući da biste dobili povrat PDV-a na kupovinu. Dovoljno je otići na jednodnevni izlet u susjedne zemlje (Bosna, Hrvatska, Albanija) i izdati vaučer na granici. I istovremeno kombinujte posao sa zadovoljstvom.

Pročitajte takođe

U projekat Porto Montenegro u Tivtu biće uloženo još 500 miliona eura

Više novca biće uloženo u projekat Porto Montenegro u Tivtu…

03. oktobra 2019
Do danas je u Porto Montenegro uloženo oko 500 miliona eura.
Pročitajte više
U Crnoj Gori je obim stambene izgradnje smanjen za više od 2 puta

U Crnoj Gori smanjen obim stambene izgradnje…

30. avgusta 2019
Ove godine u Crnoj Gori će biti izgrađena 274 stana ukupne površine 17 kvadratni metar. m. Ovo je više od 191 puta manje [...]
Pročitajte više
Više članaka

Uporedite objekte

Uporedi
Поиск
Ostale značajke