Potpuna lista projekata Citizenship by Investment

Hotel na Bjelasici №1694

Spisak objekata za državljanstvo ažuriran: 13

Prednosti dobijanja državljanstva u Crnoj Gori

Investitori se sve više opredjeljuju za Crnu Goru u odnosu na Španiju ili Kipar. Registracija crnogorskog državljanstva pruža niz prednosti:

  1. Prilika da postanete građanin EU 2025.
  2. Bezvizni ulazak u 120 zemalja svijeta, uključujući Evropu i Rusku Federaciju.
  3. Živjeti u zemlji s ugodnom klimom i uz more.
  4. Drugo državljanstvo daje vam pravo da napustite svoju zemlju prebivališta čak i tokom pandemije.
  5. Možete podnijeti zahtjev za državljanstvo za glavnog podnosioca zahtjeva ili porodicu (supružnik, djeca), na ukupan iznos taksi utiče broj osoba u aplikaciji. Djeca koja su finansijski zavisna od investitora mogu dobiti državljanstvo zajedno sa roditeljima.
  6. Kao investiciju, možete odabrati projekat odmarališta koji obezbeđuje profitabilnost od strane programera.
  7. Mogućnost dobijanja neimigrantske američke vize tipa E2 (na 5 godina sa daljim produženjem svake 2 godine). Dakle, možete se preseliti u SAD.
  8. Pojednostavljena aplikacija za vizu za UK.

Prvi pasoš Crne Gore dobio je Rus

Prvi nosilac crnogorskog pasoša dobijenog po programu „Crnogorsko državljanstvo za ulaganje“ bio je Rus. Do danas je odobreno nekoliko stotina prijava.

Realizacija projekta davanja crnogorskog državljanstva u zamjenu za investicije počela je 1. oktobra 2019. godine. Rok važenja je kraj 2022. godine. Zainteresovani kandidati moraju doprinijeti iz 250 hiljada eura na neki od projekata na sjeveru zemlje ili iz 450 hiljada eura - na primorju ili u glavnom gradu zemlje - Podgorici.

Na listi prioritetnih sektora su infrastruktura, turizam, poljoprivreda i prerađivačka industrija. Programska kvota je 2 ljudi.

Startnina po prijavi - 100 hiljada eura.

Važno je shvatiti da kupovina nekretnine u Crnoj Gori ne daje mogućnost dobijanja državljanstva.

Podnošenje dokumenata za državljanstvo može se obaviti na daljinu, podnosioci zahtjeva moraju jednom doći u zemlju. Istovremeno, investitori i članovi njihovih porodica neće morati da se odriču svog prvobitnog državljanstva u korist crnogorskog, biće moguće zadržati i jedno i drugo.

Za više informacija o načinu dobijanja crnogorskog državljanstva, koje uplate su potrebne, kao i proceduri za dobijanje državljanstva, pročitajte u našem članku.

Kako dobiti crnogorsko državljanstvo


Spisak odobrenih projekata državljanstva

Trenutno na listi 13 projekatadostavljen Agenciji za investicije. Svi projekti na listi ispunjavaju uslove za učešće u programu ekonomskog državljanstva. Ukupna vrijednost projekata je 373 miliona eura, što je jedan od dokaza da se u Crnu Goru isplati ulagati.

Kolašin Resort & Spa

Hotel sa 4* nalazi se na severu Crne Gore, u Kolašinu, direktno kod ski liftova. Kolašin Resort & Spa Predviđen za 93 sobe, hotel ima i restoran, bar, konferencijsku salu, apoteku. Prema poslovnom planu, investicije su procenjene na 11,5 miliona evra.

Prvi projekat u okviru programa, oktobar 2019.
Osnivač projekta je državljanin Bangladeša.

Prilikom ulaganja od 250 € dobit ćete udio u naselju (ugovor o dionici):

  • bez troškova održavanja
  • bez prava na boravak
  • godišnji prihod od hotelskog profita do 30%,
  • mogućnost prodaje nakon 5 godina,
  • mogućnost dobijanja crnogorskog državljanstva (dodatni troškovi).

Hotel Breza

Hotel sa 5* se takođe nalazi u Kolašinu, na 10 minuta vožnje do ski liftova. AT Hotel Breza — 170 soba, restoran, bar, spa kompleks, teretana. Vrijednost projekta je 19,5 miliona eura, a nakon otvaranja ovdje će posao moći naći 120 ljudi.

Osnivači projekta: državljanin Crne Gore i državljanin Ruske Federacije.

Prilikom ulaganja od 250 € dobićete sobu u nekretnini (vlasnički list):

  • postoje troškovi održavanja (50 € po 1 m²/god.),
  • Mogućnost smještaja (15 dana u godini),
  • 40% profita od prihoda od najma vaše jedinice (hotelske sobe),
  • mogućnost prodaje nakon dobijanja vlasničkog lista (oko 2 godine),
  • mogućnost dobijanja crnogorskog državljanstva (dodatni troškovi).

Hotel Breza. Projekat državljanstva u Crnoj Gori


Hotel K-1600

Kolašin 1600 je najviše crnogorsko izletište, koje se nalazi u južnom dijelu planinskog lanca Belasice. U sklopu projekta sa četiri zvjezdice Hotel K-1600 biće izgrađena dva stambena naselja sa prvoklasnim stanovima i porodičnim vilama. Područje skijaških staza će biti integrisano u naselje, što će omogućiti idealan pristup svim stambenim zonama u naselju - skijaši će moći skijati "od praga i nazad". Od aerodroma Podgorica do Kolašina se stiže za 35 minuta.

Ukupna vrijednost projekta je 6 miliona eura. Hotel će imati 116 stambenih jedinica. Uz to, investitor namjerava otvoriti 58 novih radnih mjesta u hotelu sa kondominijumskim poslovnim modelom.

Faza izgradnje: započeto u proljeće 2020.

Prilikom ulaganja od € 250 000 dobićete sobu u nekretnini (vlasnički list), kao i mogućnost da podnesete zahtjev za crnogorsko državljanstvo.

Hotel K-1600 ili K-16. Projekat državljanstva u Crnoj Gori


Bjelasica 1450

Hotel sa 4* nalazi se u Kolašinu - najvećem centru planinskog turizma u Crnoj Gori. Bjelasica 1450 posjetiteljima pruža savršenu ravnotežu između avanture i sofisticiranosti. Njegova ukupna površina biće 3000 kvadratnih metara. Hotel će nuditi 168 vrhunskih soba, od kojih će svaka imati kvalitetan i udoban smještaj.

Hotel planira otvoriti 96 radnih mjesta. Obim investicija je skoro 18 miliona evra. Radove izvodi Zetagradnja, firma u vlasništvu biznismena Blagote Radovića. Završetak građevinskih radova - zima 2021-2022.

Prilikom ulaganja od 250 € dobićete sobu u nekretnini (vlasnički list), kao i mogućnost dobijanja crnogorskog državljanstva (dodatni troškovi).

Bjelasica 1450. Projekat državljanstva u Crnoj Gori


Hotel & Vile Durmitor

Hotel sa 5* nalazi se na teritoriji Durmitora - jednog od pet nacionalnih parkova u Crnoj Gori. U blizini se nalazi slikovito Crno jezero. Hotel & Vile Durmitor svojim gostima ponudit će 55 luksuznih jedinica, 2 restorana, wellness i spa centar, zatvorene i vanjske bazene, salu za sastanke i konferencijsku salu. Takođe, u naselju će biti izgrađeno 12 "planinskih" vila.

Oko 104 osobe će dobiti posao u hotelu. Hotel i vile Durmitor gradi grčki biznismen Petros Statis. Njegova cijena procjenjuje se na 20 miliona eura.

Izgradnja je počela u septembru 2019.

Prilikom ulaganja od 250 € dobit ćete udio u projektu (1/10 vile u vlasništvu)

  • godišnji prihod od hotelskog profita do 30%,
  • mogućnost prodaje nakon 5 godina,
  • mogućnost dobijanja crnogorskog državljanstva (dodatni troškovi).

Hotel i vile Durmitor. Projekat državljanstva u Crnoj Gori


Kraljičina plaža (Queen's Beach Hotel)

Hotel novog mrežnog brenda Janu nalaziće se na jedinstvenoj lokaciji, u Miločerskom parku, pored luksuznog ostrva Sveti Stefan. Adriatic Properties je započeo izgradnju kompleksa i u njega ulaže najmanje 110 miliona eura.

Projekat Kraljičina plaža (Queen's Beach Hotel) raspolaže sa 126 soba i ima nekoliko bazena, banju Janu, te vanjski bar i restoran. Po završetku projekta biće zaposleno 229 ljudi.

Prilikom ulaganja od 780 € dobićete stambenu jedinicu u projektu, kao i mogućnost dobijanja crnogorskog državljanstva (dodatni troškovi).

Kraljičina plaža (Queen's Beach Hotel). Projekat državljanstva u Crnoj Gori


Amma Resort

Hotelski kompleks 5* Amma Resort biće izgrađen u Chaniju po mješovitom poslovnom modelu. Njegova cijena je 77 miliona eura. Investitor će otvoriti 241 novo radno mjesto u kompleksu s pet zvjezdica. Hotelski kompleks je predviđen za 483 sobe, od kojih se 241 nalazi u samom hotelu, a još 242 sobe nalaze se u osam luksuznih vila.


Crni bor

Hotel Crni bor gradiće se u Mojkovcu po poslovnom modelu kondominijuma. Hotel će biti kategorije četiri zvjezdice sa ukupnim kapacitetom od 174 sobe. Izgradnja će koštati 10,5 miliona eura. Investitor namerava da otvori 144 radna mesta na teritoriji kompleksa. Iza hotela Black Pine i Amma Resorta stoji grupa kompanija Čelebić, u vlasništvu biznismena Tomislava Čelebića.


Bobotov Hotel

Hotelsko-odmaralište Hotel Bobotov Na Žabljaku će se graditi nešto više od 16 miliona eura. Planirana je izgradnja 160 stambenih jedinica, od kojih je 40 u samom hotelu i još 120 u okviru 40 vila. Investitor planira otvaranje 153 nova radna mjesta (90 stalnih i 63 sezonska).


D Hotel

Hotel "D" sa aneksom "E" biće kategorije četiri zvezdice sa ukupnim kapacitetom od 116 soba. Procijenjeni trošak investicija predviđenih za program ekonomskog državljanstva je oko 8 miliona eura. Tokom godine posao će dobiti 61 osoba.


Elite Hotel & Residence

Elite Hotel & Residence će također biti kategorije četiri zvjezdice sa kapacitetom od 150 smještajnih jedinica. U ovaj projekat biće uloženo oko 11,5 miliona evra. U hotelu će posao naći 71 osoba koja će raditi tokom cijele godine.


Montis Hotel & Resort

Budući hotelski kompleks Montis Hotel & Resort u Kolašinu imaće pet zvezdica. Kapacitet mu je 238 jedinica, 25 apartmana i 213 soba. Procijenjena vrijednost investicije je 21 milion eura. Osim toga, investitor namjerava otvoriti 231 radno mjesto na teritoriji kompleksa.

Prilikom ulaganja od 250 € dobićete sobu u nekretnini (vlasnički list), kao i mogućnost da podnesete zahtjev za crnogorsko državljanstvo.

Montis Hotel & Resort. Projekat državljanstva u Crnoj Gori


Boca Place

Na listi razvojnih projekata našao se i hotel Boka Place, koji će postati dio Porto Montenegra. Hotel će imati pet zvezdica.

Kompleks se sastoji od pet blokova:

  1. mistral
    44 apartmana kojima upravlja SIRO: od garsonjera do trosobnih dupleksa i penthausa.
  2. sirus
    Wellness hotel sa 96 soba, koja također upravlja sa 144 stana.
  3. Ostro
    40 SIRO apartmana, uključujući apartmane sa jednosobni, dvosobni i trosobni stanovi i penthausi.
  4. široko
    60 stanova kojima upravlja SIRO, uključujući garsonjere, 1, 2 i 3 sobni stanovi i penthausi.
  5. Thea
    35 privatnih apartmana: garsonjera, apartmana sa jednom ili dvije spavaće sobe i penthausima.
  6. Alba
    34 privatna apartmana: garsonjere, apartmani sa 1, 2 i 3 spavaće sobe, dupleksi i penthausi.

    trošak studija - od 190 €, apartmani - od € 265 000 i penthausi - od 560 €. Međutim, samo objekti s ulaganjem od najmanje € 450 000.

Boca Place. Porto Montenegro


Dukley Gardens

Osim toga, Dukley Gardens pripremili jedinstvenu ponudu - nekretnina u projektu na jugu Crne Gore + udio u autorizovanom projektu. U ponudi se nalazi 6 luksuznih apartmana, gotovih i kompletno namještenih.

Prilikom ulaganja od 1 800 000 € dobićete stanove od 280 m² u vlasništvo (vlasnički list):

  • prihod od iznajmljivanja preko društva za upravljanje (opciono),
  • garantovan godišnji povraćaj vrednosti stana od 6% za prve tri godine,
  • mogućnost boravka 3 sedmice godišnje (pri iznajmljivanju),
  • postoje troškovi održavanja
  • prijavu učešća u programu crnogorskog državljanstva,
  • troškove registracije udjela i državljanstva snosi investitor Dukley Gardens.

dukley-gardens-budva-montenegro-zavala-4


Da li biste željeli dobiti crnogorsko državljanstvo?

Ostavite upit, mi ćemo Vas kontaktirati i obaviti besplatne konsultacije.

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.

Uporedite objekte

Uporedi