Crnogorske plaže: šta treba da znate

Crnogorske plaže: šta treba da znate

Koje su najpopularnije plaže u Crnoj Gori, gdje se nalaze i šta svaki turista i ljubitelj plaža treba da zna.

Plaže Budva
Pješčane plaže sa blagim ulazom u vodu su najpopularnije među turistima i to su mjesta za boravak koja preovladavaju na Budvanskoj rivijeri. Najpoznatija od njih je Slavenska plaža koja se nalazi u centru Budve.

Plaže Bara
U samom gradu se nalazi velika šljunčana plaža Topolica, au blizini naselja Žukotrlica na kojoj je uvijek puno ljudi. U pravcu Sutomora nalazi se Crvena plaža, tako nazvana po posebnoj hladovini šljunka i pijeska na obali.

Plaže Petrovac
Unatoč činjenici da ovdje na obali mora prevladava pijesak i šljunak, ovdje na odmor najčešće odlaze cijele porodice. Glavne plaže su Lučica i Buljarica.

Plaže Kotor
Vrijedi otići u ovo područje zbog nevjerovatno lijepih pejzaža kojima se možete diviti beskrajno, ali plaže Kotorske rivijere nisu tako pogodne za kupanje. Najpopularnija je gradska plaža Kotora - Dobrota. Takođe izdvajamo plaže Bajova Kula, gradsku plažu u Perastu i plažu u Risna.

Plaže Tivat
U Tivtu preovlađuju betonske plaže, ali ima i mjesta sa pijeskom i šljunkom, na primjer, mala gradska plaža Belane. Ali ovdje je obala s ugodnim sitnim šljunkom i pristupačnim cijenama za iznajmljivanje opreme.

Plaže Ulcinj
Najjužniji region Crne Gore poznat je po čistim pješčanim plažama. Vjeruje se da sivkasti pijesak koji prekriva morsku obalu ima ljekovita svojstva i da je koristan za osobe sa problemima zglobova.

Turisti obično idu na Veliku plažu - ovo je ogroman dio obale od 13 kilometara sa niskim cijenama iznajmljivanja opreme (oko 5 eura po kompletu). Odmah iza Velike plaže, koja se proteže do ušća rijeke Bune, počinje plaža Ada Bojana.

Pročitajte takođe

Za sedam mjeseci Rusi su uložili 7 miliona eura u nekretnine u Crnoj Gori

Već 7 meseci Rusi ulažu u nekretnine...

10. oktobra 2019
Od januara do kraja jula Rusi su u privredu zemlje uložili ukupno 41 milion evra.
Pročitajte više
Budva će biti domaćin festivala zanatskog piva

Budva će biti domaćin festivala zanatskog piva

19. septembra 2019
Festival zanatskog piva biće održan 20. septembra u Budvi.
Pročitajte više
Više članaka

Uporedite objekte

Uporedi