Koliko koštaju nekretnine u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Albaniji u 2023

Nekretnina u Crnoj Gori

Mnogi građani koji žive u kontinentalnim područjima često razmišljaju o tome kako bi bilo lijepo imati vlastitu nekretninu na obali mora. I dok potražnja za stanovima s pogledom na more raste, postavlja se pitanje - koliko košta posjedovanje vlastitog stana u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Albaniji.

Beogradski Danas piše da iako je inflacija pogodila i sektor nekretnina, postoje mjesta gdje se mogu pronaći stanovi po pristupačnim cijenama.

Албания

Namješten stan u Golemu, u blizini mora, košta oko 44 eura za 500 kvadrata. Takođe, na ovom mestu se mogu naći i garsonjere od po 63 kvadrata po ceni od 50 evra, nameštene, piše list.

Stanovi u Šengđinu, 90 metara od mora, na površini od 63 kvadrata koštaju 51 evra, ali nenamješteni. Stan od 500 kvadrata u blizini Mango Beacha u Sarandi košta 65 eura, a dvosoban stan od 58 kvadrata u Orikumu kod Valone 000 eura.

Uglavnom, ko planira kupiti stan na moru u ovoj zemlji, može ga i prodati 1000 eura po metru kvadratnom.

Bosna i Hercegovina

Neum je malo mjesto i jedino u ovoj zemlji ide na more. U tom smislu nekretnine su manje, a samim tim i skuplje. Dakle, stan od 37 kvadrata košta oko 62 evra. Dvosoban stan 000 m56 - 121 eura. U prosjeku ispada oko 1700 eura po mXNUMX.

Međutim, u ovom malom mjestu ima više kuća na prodaju, pa kuća od 160 kvadrata tik uz more košta 665 eura (oko 4150 eura po mXNUMX.).

Хорватия

Kao i prethodnih godina, Hrvatska prednjači po cijenama nekretnina, o čemu svjedoče novi rezultati Eurostata koji pokazuju da su cijene stanova u ovoj zemlji porasle za 17,3 posto.

Namješten stan u blizini plaže, u Štinjanu kod Pule, površine oko 65 kvadrata košta oko 210 eura. S druge strane, penthouse od 000 metra s pogledom na more u Crikvenici košta 82 eura. To je u prosjeku oko 4000 eura po kvadratu.

Trosobni stan s pogledom na more u Makarskoj površine nešto manje od 100 kvadrata košta 285 eura i nalazi se 000 minuta hoda od plaže. U Opatiji veliki stan od 15 kvadrata s pogledom na more košta čak 280 eura.

S tim u vezi možemo reći da je stan uz more u Hrvatskoj ne može se naći jeftinije od 3000 eura po kvadratu.

Черногория

U Crnoj Gori cijene stanova vrtoglavo rastu, a vlasnici ih najčešće izdaju na godinu dana.

Međutim, ako želite novi dvosoban stan u Rafailovići sa površinom od 40 kvadratnih metara koštaće vas oko 147 evra, tj. 3675 eura po metru kvadratnom.

Budva znatno skuplji, pa garsonjera na 250 metara od mora, površine 22 kvadrata košta 75 eura.

S druge strane, garsonjera od 36 kvadrata u novom kompleksu u Bare može se naći po cijeni od 72 eura ili tačno 2000 eura po mXNUMX.

Dvosoban stan u Sutomore (52 m98) košta 300 eura ili 1890 eura po kvadratu.

Zašto odabrati Crnu Goru?

Generalno, kupovina nekretnina u Crnoj Gori može biti isplativa odluka za investitore koji traže mjesto za ulaganje na Balkanu. Pristupačnije cijene, rastuća ekonomija i atraktivni uslovi za rad, odmor i život čine Crnu Goru jednom od najboljih opcija za kupovinu nekretnina na Balkanu.

Pored atraktivnih cijena nekretnina i privrede koja se brzo razvija, Crna Gora nudi i dobre uslove za iznajmljivanje. Zemlja ima veliku potražnju za nekretninama za iznajmljivanje, posebno u popularnim turističkim područjima. Pored toga, Crna Gora nudi nizak nivo oporezivanja prihoda od zakupa imovine.

Konačno, Crna Gora ima veliki potencijal za razvoj turizma i privlačenje stranih turista. To bi moglo dovesti do povećanja potražnje za nekretninama za iznajmljivanje u budućnosti i učiniti ih atraktivnim za investitore koji traže profitabilne prilike za svoje poslovanje.

Uporedite objekte

Uporedi