Skijalište Kolašin 1600 planira izgradnju još jedne žičare

Skijalište Kolašin 1600 planira izgradnju još jedne žičare

Direkcija za kapitalne projekte raspisala je otvoreni tender za projektovanje i izgradnju lifta br.2 na skijalištu Kolašin 1600. Za ove radove izdvojeno je 1,24 miliona eura bez PDV-a, odnosno nešto više od 1,5 miliona sa PDV-om.

Tender se sprovodi po principu "projektuj i napravi", a u projektnom zadatku je navedeno da je predviđena izgradnja disk lifta. Žičara mora biti projektovana na način da bude funkcionalno povezana sa postojećim žičarama i ski stazama ski centra Kolašin 1600.

Kapacitet buduće žičare trebao bi biti najmanje 700 skijaša na sat. Poželjno je da visina početne stanice žičare bude cca 1580 m nadmorske visine, uz formiranje platoa za pristup skijašima.

Trasa lifta mora biti projektovana u skladu sa urbanističkim i tehničkim uslovima. Tehnička dokumentacija treba da predvidi montažni ski lift sa što manje zavarenih spojeva. Izlazna stanica treba da bude projektovana na nadmorskoj visini od približno 1670 metara nadmorske visine. Potrebno je obezbijediti sve potrebne radove kako bi se, pored izgradnje početne stanice, moglo urediti i mjesto za spust skijaša.

Prijedlozi se dostavljaju do 10. februara u 00:2 sati. Detalji tendera za portal eKapija.

Uporedite objekte

Uporedi