Crnogorski autoputevi spremni za zimu

Crnogorski autoputevi spremni za zimu

Autoputevi Crne Gore spremni za predstojeću zimsku sezonu, prijavljeno Upravljanje saobraćajem. U kompaniji Monteput, koja gazduje stazom, napominju da su obavljene sve potrebne pripreme za zimsko održavanje staze, a saobraćaj će se na stazi odvijati redovno tokom cijele godine.

“Magistralni i regionalni putevi su spremni za predstojeću zimsku sezonu. Očekuje se nesmetan saobraćaj, izuzev puteva na kojima je zbog građevinskih radova izmijenjen režim saobraćaja. Na putevima na kojima se izvode radovi i na kojima je izmijenjen režim saobraćaja, vozači su dužni da se pridržavaju pravila i da se pridržavaju privremeno postavljene semafore”, saopšteno je iz Uprave za puteve.

Dužina magistralnih i regionalnih puteva kojima upravlja Uprava za puteve je 1 kilometara, o čemu brine preduzeće Crnagoraput. Iz Uprave za putni saobraćaj podsjećaju da su sa Crnagoraputom zaključili ugovor o održavanju i zaštiti magistralnih i regionalnih puteva na period od četiri godine od 935. do 2019. godine.

“Ugovor je zaključen na iznos od 37,99 miliona eura. Sve potrebne pripreme za predstojeću zimsku sezonu su obavljene, u prethodnom periodu smo imali dobru međusobnu saradnju”, saopšteno je iz Uprave za puteve.

Iz Uprave navode da su u prethodnom periodu uložena znatna finansijska sredstva u putnu infrastrukturu, pa je rekonstruisano i izgrađeno mnogo puteva.

Autoputevi spremni za zimu

Monteput kaže da je kompanija izvršila sve potrebne pripreme za zimsko održavanje puta. To uključuje nabavku potrebnih mašina, objekata i opreme, zapošljavanje potrebnog broja radnika za održavanje i njihovu obuku.

Uporedite objekte

Uporedi