Uskoro počinje zimska turistička sezona u Crnoj Gori

Uskoro počinje zimska turistička sezona u Crnoj Gori

Zimska turistička sezona po tradiciji počinje sredinom decembra, dok se standardno najveća posjećenost očekuje na novogodišnje praznike i cijeli januar, ali sve zavisi od snježnih padavina, rekao je Predsjednik Upravnog odbora Turističko-ugostiteljskog društva Ranko Jovović.

Tako će, prema njegovim riječima, turisti moći da planiraju svoj zimski odmor i provedu ga u Crnoj Gori. Skijališta Crne Gore ove sezone i dalje zavise od snježnih padavina, nemaju alternativu u vidu snježnih topova (snježnih topova).

Zimska turistička sezona: hotelski paketi

"Potrebna je aktivnija uloga države u podsticanju zimskog turizma, jer su ulaganja u zimske centre i infrastrukturu ogromna", rekao je Jovović.

“Jedan od podsticaja je i uvođenje obavezne škole skijanja za učenike u zimskom periodu. Time će se postići pozitivan efekat kako za domaći turizam, tako i za zdravlje i razvoj djece“, kaže Jovović.

On napominje da je turistička privreda sjevera uložila velika sredstva u pripreme za zimsku sezonu, što je dovelo do povećanog interesovanja turista. I napominje da se promocija zimske sezone ove godine provodi kroz digitalnu marketinšku kampanju i učešće na sajmovima.

Što se tiče glavnih zimskih centara Žabljaka i Kolašina, Jovović smatra da je ponuda konkurentna u regionu po odnosu cijene i kvaliteta, a hotelijeri i restorateri su pripremili niz atraktivnih cjenovnih ponuda, posebno tokom novogodišnjih praznika.

“Planirano je otvaranje svih hotela na Žabljaku, kao i kreiranje paket ponude sa skijalištima. Za Kolašin, veliki nedostatak je to što Four Points by Sheraton neće raditi ove godine i naredne zimske sezone. Ostali hoteli u Kolašinu, kao i privatni hoteli, već su pripremili određene pakete za praznike i zimsku sezonu.U Kolašinu se radi na poboljšanju ponude i kvaliteta privatnog smještaja, a u izgradnji i izgradnji je sedam novih hotela. “, naglašava Jovović.

Uporedite objekte

Uporedi