U Kotoru počinje izgradnja hotela Marriott sa 5 zvjezdica

U Kotoru počinje izgradnja hotela Marriott sa 5 zvjezdica

U srcu Kotora, nedaleko od Starog grada, na primorju (na mestu nekadašnjeg URC), počela je izgradnja hotela sa pet zvezdica. Marriott luksuzna klasa.

Hotelsko-turistički kompleks gradi crnogorsko-estonska kompanija CG Hotel. Radove izvodi građevinsko preduzeće Briv iz Kotora.

“Ovo je zgrada lanca hotela Marriott. Površina kompleksa je 7 m475. Ukupna građevinska površina objekta je 2 m13”, saopšteno je iz lokalne uprave.

Radovi su počeli krajem avgusta, najavio je gradonačelnik Vladimir Jokić na sednici Skupštine. On je dodao da će uklanjanjem parkinga na lokaciji URC grad ostati bez 250 parking mjesta, izrazivši nadu da će se time zamijeniti parking na nekadašnjoj lokaciji Avtoboke.

portal eKapija pisali o ovom projektu u aprilu 2021. godine, kada je državni arhitekta odobrio idejni projekat novog hotela.

Kako je navedeno u idejnom rješenju, pored izgradnje hotelskog kompleksa visoke kategorije, planirano je i opremanje bazena i javnog šetališta (uz obalu rijeke Škurde).

Uređenje u hotelu Marriott

Stambeni blokovi će se nalaziti na gornjim spratovima. Wellness & Spa centar će se nalaziti u centralnom dijelu zgrade, protežući se duž fasade s pogledom na more. Zatvoreni bazen je dio banje. Imat će proširenje u vidu vanjske terase, koja također ide paralelno sa fasadom i povezuje se sa vanjskim bazenom 10m x 20m. Prostor između otvorene terase i objekta oplemenjen je zelenilom, kako u smislu prijatne atmosfere, tako i u pogledu vizuelne i funkcionalne udaljenosti od prostorija koji se neposredno nalaze uz njih. Predloženi arhitektonski pravac ima za cilj očuvanje autentične arhitekture Kotora, adaptaciju i unapređenje postojećeg pejzaža.

Hotel će imati ukupno 120 smještajnih jedinica - standardnih soba i apartmana. Sve sobe i apartmani imaju izlaz na terasu. Izuzetak je samo osam stambenih jedinica, gdje se prioritet daje estetskoj individualnosti objekta. Sobe na osamljenom spratu gledaju na zelene terase. Svi smještajni kapaciteti će odgovarati kategoriji hotela 5+.

Zgrada ima i dva podzemna sprata, u kojima se nalaze parking mesta, kao i sve poslovne i pomoćne prostorije neophodne za rad hotela prema idejnom rešenju, prenosi eKapija.

Uporedite objekte

Uporedi