Predsjednik Vlade Crne Gore razgovarao je o mogućnostima ulaganja Saudijske Arabije na Zapadni Balkan

Predsjednik Vlade Crne Gore razgovarao je o mogućnostima ulaganja Saudijske Arabije na Zapadni Balkan

premijer Crne Gore Dritan Abazovich razgovarao sa princom prestolonasljednikom Saudijske Arabije Mohammedom bin Salmanom o mogućnosti ulaganja Saudijske Arabije u energetiku i turizam na Zapadnom Balkanu.

Prema portalu Investor.me, Abazovič i Salman sastali su se u grčkoj prestonici Atini, gde je saudijski princ boravio u zvaničnoj poseti. Sastanku su prisustvovali grčki premijer Kyriakos Micotakis, albanski premijer Edi Rama i član italijanskog Senata Matteo Renzi.

Kako prenosi Podgorički list, razgovarano je o ulaganjima na Zapadnom Balkanu u oblasti energetike i turizma. Prestolonaslednik Salman jedan je od najmoćnijih lidera na svetu. Kraljevina Saudijska Arabija već ima određene sporazume sa Grčkom, a Zapadni Balkan postaje jedno od geostrateški važnih mjesta u Evropi.

Posjeta princa Salmana Atini dolazi manje od dvije sedmice nakon posjete američkog predsjednika Joea Bidena Kraljevini Saudijskoj Arabiji. Bin Salman je u Atinu stigao sa delegacijom od 700 ljudi u sedam aviona. Jedna je navodno bila opremljena kao bolnica. U izvještaju koji detaljno opisuje sklonosti i ekscese prestolonasljednika, grčki novinski portal Iefimerida navodi da je misija zatražila 350 limuzina. Potražnja je toliko premašila ponudu da su automobili morali da se uvoze iz Bugarske i Nemačke.

Za njegov boravak u hotelu Four Seasons na Atinskoj rivijeri poslano je 180 kofera sa odjećom, obućom i drugim ličnim stvarima.

“Prije nekoliko dana stigla je specijalna narudžba za neprobojno staklo, koje je ugrađeno sa džinovskom dizalicom u prostoriju, koju je bin Salman dobio”, rekla je Efimerida u srijedu.

Uporedite objekte

Uporedi