U Crnoj Gori zabranjeni noćni klubovi i diskoteke

U Crnoj Gori zabranjeni noćni klubovi i diskoteke

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galič danas saopšteno je na konferenciji za novinareda je od sutra do 2. avgusta privremeno zabranjen rad diskoteka, noćnih klubova na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Ukoliko epidemiološka situacija bude povoljnija, prema njegovim rečima, pomenute institucije će početi da rade za one koji su bili u potpunosti vakcinisan ili primili prvu dozu. Također za one koji imaju negativan PCR test ili dokaz da su imali korona virus (prošlo je manje od 180 dana od pozitivnog PCR testa). Zabranjena su masovna okupljanja u zatvorenim prostorima.

Galić je na konferenciji za novinare rekao da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori i dalje povoljna, što je konstatovala i Svjetska zdravstvena organizacija.

Direktor Zavoda za javno zdravlje podsjeća da je izvođenje žive muzike u javnim ugostiteljskim objektima ranije bilo zabranjeno i da je potrebno dosljedno poštivanje ove mjere.

“Živa muzika se može izvoditi na terasama iu barovima na otvorenom do ponoći, uz sve ostale epidemiološke mjere. Međutim, ako se nastavi trend kršenja ovog roka i ako se nastavi živa muzika u ugostiteljskim objektima, sa kazne ćemo preći na zabranu izvođenja i emitovanja muzike uopšte”, upozorava Galič.

Još jednom traži beskompromisno pridržavanje propisanih epidemioloških mjera kako bi se izbjegla daljnja, još šira ograničenja.

Uporedite objekte

Uporedi