U Budvi je trenutno 37 turista

Trenutno u Budvi boravi oko 37500 turista

U Budvi trenutno boravi oko 37 turista, što je 500% u odnosu na 79. prema turističkoj organizaciji Crna Gora.

Direktor Turističke organizacije Budva Maya Lieshevich izvijestio je da oko 14 hiljada turista boravi u hotelima, i to na nivou 2019. Više od 23 turista boravi u privatnom smještaju, što je 70 posto više u odnosu na 2019.

“Što se tiče sastava gostiju, najviše turista u Budvu dolazi iz Srbije, Bosne i Hercegovine, zatim iz Ukrajine i Rusije. Tu su i gosti iz Kazahstana, Izraela, Francuske, Turske”, rekla je Maja Liševič.

Ona je rekla i da grad planira niz događaja koji će biti organizovani uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

„Nadamo se da će se pozitivna dinamika dolaska turista u naš grad nastaviti“, dodao je direktor.

Vlasnici hotela su zadovoljni sezonom i protokom turista

Menadžer za odnose s javnošću Budvanske rivijere Elena Kaludzherovich izvijestili su da ovu sezonu karakteriziraju last minute ponude koje doprinose dnevnom listu povećanje broja gostiju.

“Bićemo veoma zadovoljni ako hotel bude ispunjen takvom dinamikom, koja je na zadovoljavajućem nivou. Naši hoteli su izašli na tržište sa veoma dobrim ponudama, radi se o cijenama koje su bile niže za 15 posto u odnosu na 2019. godinu, a u narednom periodu nastavićemo politiku nižih cijena u odnosu na 2019. godinu”, naglasila je ona.

Direktor hotela Avala Dušan Bećir Također zadovoljan brojem gostiju i ukupnim kapacitetom hotela.

“Imamo zanimljive preliminarne statistike. Što se tiče noćenja, 2021. je nekoliko procjena viša od 2019. godine. S druge strane, istina je da smo pažljivo određivali cijene i u tom smislu je smanjen ukupni prihod. Nadamo se da će ovo biti veoma uspešna sezona”, kaže Bećir.

Ističe da nije bilo turista iz zapadne Evrope, ali se povećava broj turista iz Ukrajine. Pored toga, dominiraju turisti iz Srbije i Izraela.

Vlasnici kafića i restorana također dobro rade.

Vlasnik Veluze Luka Vučković, koji upravlja restoranom Mozart, rekao je da je posao premašio sva očekivanja.

“Sada imamo oko 45% prometa u odnosu na 2019. godinu, što je za nas izvanredan rezultat. Gosti su uglavnom iz regiona, ima Ukrajinaca i Rusa. Cijene su dostupne u hotelima i restoranima. Nadamo se da će epidemiološka situacija biti dobra i da ćemo se moći pripremiti za posezonu - rekao je on.

Vuković napominje da se u kafiću poštuju sve epidemiološke mjere, na stolovima su sredstva za dezinfekciju, osoblje nosi maske i svi su vakcinisani.

Uporedite objekte

Uporedi