Air Astana pokreće direktne letove za Crnu Goru

Air Astana pokreće direktne letove za Crnu Goru

Air Astana otvara direktnu liniju između Kazahstana i Crne Gore. Državna sekretarka za turizam Ministarstva ekonomskog razvoja Ivana Žurovič sastala se sa Ismailom Sekerbekovim, direktorom prodaje nacionalne kazahstanske avio kompanije Air Astana. Sastanak je održan tokom Međunarodnog sajma turizma "MITT" u Moskvi. Nakon sastanka, Ivana Žurovič i Ismail Sekerbekov najavili su da će Air Astana uskoro otvoriti direktne letove za Podgoricu i Tivat.

“On će, prema pravilima, podnijeti zahtjev nadležnim organima za dobijanje dozvole, tako da će se Crna Gora uskoro naći na listi zemalja za koje Air Astana može da počne letove”, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Prema njihovim riječima, prvi letovi se mogu očekivati ​​u aprilu, kada će na snagu stupiti bezvizni režim za državljane Kazahstana.

Podsjetimo da Crna Gora najavljuje godišnji sezonski bezvizni režim koji omogućava građanima Ruske Federacije da borave u Crnoj Gori bez vize od 1. aprila do 31. oktobra (ne više od 90 dana tokom 180 dana ovog perioda). Za građane Ukrajine ovo pravilo važi tokom cele kalendarske godine.

Takođe, državljani Kazahstana, Bjelorusije i Jermenije u ovom periodu mogu boraviti u Crnoj Gori bez vize 30 dana.

Uporedite objekte

Uporedi