Crna Gora je produžila postojeće epidemiološke mjere

Crna Gora je produžila postojeće epidemiološke mjere

Sadašnje epidemiološke mjere su produžene do 31. marta. Neka zaoštravanja su zahvatila opštine Berane i Šavnik.

Aktuelne epidemiološke mjere:

  1. Radno vreme prodavnice je od 7:00 do 20:00.
  2. Policijski čas od 21:00 do 5:00. Izuzetak je šetnja kućnih ljubimaca, ali ne više od 60 minuta dnevno.
  3. Zabranjeno je napuštanje sledećih opština: Budva, Tivat, Podgorica, Cetinje, Ulcinj, Herceg Novi, Nikšić, Plužine, Kotor, Pljevlja, Ulcinj, Bar, Bijelo Pole, Mojkovac, Berane i Šavnik.
  4. Zabranjeni su izleti, živa muzika, dečije igraonice, panoramski točkovi i zabavni parkovi.
  5. Škole rade online.
  6. Nošenje maski na otvorenom i u zatvorenom prostoru je obavezno. 

važno: za opštine Ulcinj, Nikšić, Berane i Šavnik zabranjen je rad restorana, kafića, tržnih centara, neprehrambenih prodavnica, frizerskih i kozmetičkih salona, ​​teretana i bioskopa.

Pravila za ulazak u Crnu Goru

Ulazak u Crnu Goru je dozvoljen ako postoji PCR test ne stariji od 48 sati, ili sa pozitivnim testom na IgG antitijela ne starijim od 30 dana, ili uz dokaz o vakcinaciji drugom dozom najmanje sedam dana prije ulaska u Crnu Goru. Ova pravila ne važe za putnike iz Srbije, Kosova, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Albanije.

Tokom proteklog dana registrovana su 553 nova slučaja zaraze korona virusom. Oporavio se 651 pacijent. Umrlo je 18 osoba, od kojih je najmlađa imala 55, a najstarija 90 godina. Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori je 8, što je 581 slučaja na 1 stanovnika.

Vakcinisano je 11 građana (skoro 857% stanovništva zemlje).

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović rekao je da postoji pozitivan trend u broju novozaraženih u proteklih 10 dana. Ministar je naglasio i da je cilj vakcinisanje do 400 građana.

Uporedite objekte

Uporedi