Crna Gora je najavila stvaranje nove nacionalne avio-kompanije

Crna Gora je najavila stvaranje nove nacionalne avio-kompanije

Vlada Crne Gore će započeti proces stvaranja nove avio-kompanije, rekao je ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić. Ministar je čak nazvao i naziv nove avio-kompanije - To Montenegro.

Podsjetimo da je prethodni nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines zaustavljeni letovi od 26. decembra. To znači da će u roku od 90 dana avio kompanija izgubiti dozvole svih pilota, inženjera i mehaničara.

Menadžment Montenegro Airlinesa, odluku o likvidaciji kojeg su nedavno donijele nove vlasti Crne Gore, pisao je Vladi zemlje sa zahtjevom da se odmah pristupi stvaranju nove avio-kompanije.

U tekstu apela navodi se da nova aviokompanija ima šansu samo ako joj se prebace trenutna sredstva Montengro Airinesa.

“Status nije definisan, želimo da Montenegro Airlines zadržimo samo do stvaranja nove kompanije. Naš stav je jasan da nam je potrebna nova kompanija. Crna Gora je turistička zemlja i treba da imamo nacionalnu avio-kompaniju. Koliko brzo možemo početi sa stvaranjem nove avio kompanije? To će trajati šest do devet mjeseci, mislim da ćemo to učiniti prije. Poslali smo zvanično pismo Evropskoj komisiji da nam pomogne u ovom procesu. Planiramo i da preuzmemo određeni dio osoblja u novoj kompaniji. Nadamo se da ćemo to učiniti u ovom periodu uz pomoć Evropske komisije i nekih od najvećih evropskih avio-kompanija”, rekao je Bojanić u emisiji na lokalnoj TV Vijesti.

Uporedite objekte

Uporedi