Deseti Planet gradi rizort Luštica vredan 10 miliona evra

Deseti Planet gradi rizort Luštica vredan 10 miliona evra

Tivatska kompanija Deseta planeta gradiće na poluostrvu turističko naselje sa četiri i pet zvezdica Lustica.

Kompanija je 2014. godine objavila da planira uložiti deset miliona eura u odmaralište. Saglasnost na idejno arhitektonsko rješenje dao je glavni državni arhitekta Dragan Vuković.

Osnivač je Cooperatieve Laxey Worldwide Wa, registrovana u Holandiji, iza koje, kako su ranije pisali mediji, stoji britanski kapital. Izvršni direktor Tenth Planeta je David Murray Savney.

Mjesto na kojem će se graditi turističko naselje dio je zavičajne studije Mrkovi-Nivice. Ukupna površina ova dva urbana lokaliteta je 53 kvadratnih metara sa pogledom na Mamulu.

Ukupna površina svih prostorija biće 23 kvadratna metra. Imaće 162 soba i 160 ležajeva. Planirano je 320 parking mjesta za automobile i jedno za autobuse.

Predviđena je izgradnja bazne zgrade sa centralnim platoom, trgovinom, recepcijom, restoranom, barovima, salom, četiri studija i apartmana i 20 blokova vila. Gradiće se u šest faza, svaka sa centralnim bazenom.

Standardni blok je stan od 70 kvadratnih metara sa jednom spavaćom sobom i kancelarijom, otvorenom kuhinjom, kupatilom i terasom koja služi kao spoljna trpezarija ili dnevni boravak sa pogledom. Postoji nekoliko varijacija sa tipom studio apartmana (36 kvadratnih metara) i premium penthouseom površine 90 kvadratnih metara.

Uporedite objekte

Uporedi