Novi hotel na listi projekata ekonomskog građanstva

Novi hotel na listi projekata za dobijanje ekonomskog državljanstva Crne Gore

Vlada Crne Gore je odlučila da na listu razvojnih projekata koji konkurišu za ekonomsko državljanstvo doda još jedan. Riječ je o hotelu Cruiser, koji se planira graditi u Budvi.

Iz dokumentacije koju su na javni poziv dostavili Master Engineering i Bemax navodi se da je planirano ulaganje u izgradnju poslovnog modela kondominijuma sa pet zvjezdica u Budvi. Ima kapacitet od 252 stambene jedinice i indikativni budžet od 58,2 miliona eura. Napominje se i da investitor namjerava otvoriti 153 nova radna mjesta u kompleksu.

Trenutno u lista razvojnih projekata postoji 15 projekata: sedam u Kolašinu, tri na Žabljaku, dva u Budvi i po jedan u Mojkovicama, Tivtu i Canima. Ukupna vrijednost projekata koji apliciraju za ekonomsko državljanstvo je oko 450 miliona eura.

Sjetite se toga Program ekonomskog građanstva "Građanstvo kroz ulaganje" Crna Gora će važiti do kraja 2021. godine i neće ostati na snazi. Mandatar Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić proglašenkoji planira da promeni vektor ekonomskog razvoja zemlje.

Uporedite objekte

Uporedi