Na Žabljaku će se pojaviti novi hotel u okviru programa državljanstva

Na Žabljaku će se pojaviti novi hotel u okviru programa državljanstva

Vlada Crne Gore prihvatila je prijedlog da se hotel sa 4 zvjezdice i sedam vila na Žabljaku uvrste na listu projekata u okviru programa "Državljanstvo za ulaganje". Trenutno na ovoj listi 14 projekata na osnovu kojih možete dobiti ekonomsko državljanstvo Crne Gore.

Durmitor Development iz Nikšića podnio je prijavu na javni konkurs Ministarstvu održivog razvoja i turizma. Uz prijavu je priložena i prateća dokumentacija – biznis plan, potvrde o raspoloživim sredstvima za finansiranje projekta, konstitutivni akti i sl.

“U dokumentima, između ostalog, stoji da je na Žabljaku planirana izgradnja hotela po klasičnom poslovnom modelu sa četiri zvjezdice, koji bi uključivao 35 stambenih jedinica (24 u hotelu i 11 u vilama) za 88 ležajeva (46 u hotela i 42 u vilama).

Vrijednost projekta je 20,47 miliona eura. Osim toga, investitor namjerava da otvori 43 nova radna mjesta na teritoriji kompleksa”, objasnili su iz Vlade.

Za potvrdu dostupnosti sredstava za projekat, podnosilac je dostavio neopozivu bankarsku garanciju u iznosu od 2,5 miliona eura.

Podsjetimo, realizacija projekta obezbjeđenja crnogorskog državljanstva u zamjenu za investicije počela je 1. oktobra 2019. godine. Rok važenja je tri godine. Zainteresovani kandidati moraju doprinijeti iz 250 hiljada eura na neki od projekata na sjeveru zemlje ili iz 450 hiljada eura - na primorju ili u glavnom gradu zemlje - Podgorici.

Podnošenje dokumenata za državljanstvo može se obaviti na daljinu, podnosioci zahtjeva moraju jednom doći u zemlju. Istovremeno, investitori i članovi njihovih porodica neće morati da se odriču svog prvobitnog državljanstva u korist crnogorskog, biće moguće zadržati i jedno i drugo.

Za više informacija o načinu dobijanja crnogorskog državljanstva, koje uplate su potrebne, kao i proceduri za dobijanje državljanstva, pročitajte u našem članku.

Uporedite objekte

Uporedi