Ritz-Carlton će biti otvoren 2023. godine u Crnoj Gori

Ritz-Carlton će biti otvoren 2023. godine u Crnoj Gori

Prvi hotel brenda The Ritz-Carlton pojavit će se 2023. godine, prenosi poslovni magazin Business daily. Prodaja kuća zakazana je za 2020.

„Sa svojom odličnom lokacijom na Jadranskom moru, Crna Gora je omiljena mediteranska destinacija za putnike iz cijelog svijeta“, rekao je Carlton Ervin, direktor poslovnog razvoja za Marriott International Europe. Potpisivanje ugovora o izgradnji The Ritz-Carlton, Crna Gora naglašava potražnju za našim luksuznim hotelima u regionu.”

Sa prozora hotela i rezidencija, smještenih na zapadnoj obali jedinstvenog poluotoka Luštica, otvara se panoramski pogled na Jadransko more. Do hotela se može doći za 30 minuta automobilom od Međunarodnog aerodroma Tivat ili 2 sata od Međunarodnog aerodroma Dubrovnik. Gosti ovdje mogu stići i s mora, usidreni na privatnom molu kompleksa.

Planirano je da 120 udobnih soba i apartmana hotela bude uređeno u elegantnom, lakoničnom stilu koristeći tradicionalne elemente lokalnog dizajna, naglašavajući prirodne ljepote Crne Gore, kao i opremanje najsavremenijim tehnologijama. Kako bi se zgrada novog hotela i rezidencija skladno uklopila u krajolik, planirano je da budu izgrađene nisko, sa pogledom na more i zalazak sunca. Imat će jedan glavni restoran, dva specijalizirana restorana, beach bar, tri bazena (zatvoreni, otvoreni i Lido s morskom vodom), spa i teretanu, te klub za djecu i tinejdžere sa puno zabave. Osim toga, novi hotelski projekt uključuje nekoliko prostranih vanjskih površina s panoramskim pogledom za privatne, ali i sezonske gastro događaje.

Ljubitelji avanture mogu se provozati biciklom kroz planine ili otići na kratko planinarenje. Hotel takođe planira da ugosti edukativni program Ambasadori životne sredine, koji je razvila ekološka organizacija Ocean Futures Society Jean-Michela Cousteaua u saradnji sa The Ritz-Carlton. Gostima svih uzrasta pružit će priliku da iskuse jedinstvene rezervate prirode koji okružuju hotelsko područje i nauče kako sačuvati prirodu za buduće generacije.

„Uspješna konsolidacija ugovora o debiju prvog hotela legendarnog brenda Ritz-Carlton u Crnoj Gori rezultat je rada svih uključenih strana: naše kompanije, Marriott Internationala i Vlade Crne Gore“, kaže Mohamed Al Sager , izvršni direktor Al Yasra. “Ovo nije samo poslovno dostignuće, već i naša lična pobjeda. Tokom svog prvog putovanja u Crnu Goru, zaljubio sam se u njenu prirodu i odlučio da želim da učestvujem u razvoju ove zemlje. Počevši samo od sna, ovaj divan projekat već danas ima jasnu strategiju implementacije.”

Hotel i rezidencija će biti dio multifunkcionalnog kompleksa koji će uključivati ​​vile, njegovane vrtove, jaht klub i prekrasnu uvalu sa plažama. Ritz-Carlton Residences, Crna Gora će se sastojati od 180 apartmana i 48 vila. Planirano je da prva faza izgradnje bude završena 2023. godine, a završna do 2028. godine. Prodaja kuća zakazana je za 2020.

Uporedite objekte

Uporedi