Potražnja za turama u Crnu Goru povećana za 25%

Potražnja za turama u Crnu Goru povećana za 25%

Pored Crne Gore, lideri u potražnji za turama su tradicionalne destinacije za visoku sezonu: Turska, Kipar, Grčka, Španija, Italija, Tajland, Bugarska.

Potražnja je rasla zbog izuzetno fleksibilne politike cijena koju vode smještajni kapaciteti u inostranstvu i turoperatori. Međutim, po isplativosti, sezona nije bila isplativa kao prošle godine. ATOR.

“Prihodi se nisu povećali. Konjunktura tražnje u segmentu odlaznog turizma i dalje je u trendu štednje. Turisti skraćuju trajanje svog odmora, svedu dodatne usluge na minimum na licu mjesta, pokušavaju uštedjeti na smještaju, ali bez klizanja u objekte 2-3 *. Pokušavaju da uštede na ekskurzijama”, rekla je Maya Lomidze.

“Turisti ne troše više. Troše minimum koji je neophodan za koliko-toliko udoban boravak. A takva opšta slika je bila na gotovo svim letnjim odlaznim destinacijama u segmentu turoperatora. Rast od 10-15%, o kojem je riječ, predviđen je u segmentu budžeta i niže kategorije srednje kategorije proizvoda. Zavidna stabilnost u segmentu luksuznog turizma. Generalno, rast je mogao biti i veći da srednja klasa nije u potpunosti otišla u budžetski segment, a budžetski turisti mogli sebi priuštiti odmor”, istaknuo je izvršni direktor ATOR-a.

Uporedite objekte

Uporedi