Ovog ljeta potražnja za organizovanim odmorom u Crnoj Gori porasla je za 10-15%

Ovog ljeta potražnja za organizovanim odmorom u Crnoj Gori porasla je za 10-15%

Uprkos tome, broj letnih programa nije značajno povećan u odnosu na prošlu godinu. Letovi iz Rusije ljeti se obavljaju samo iz dva grada: Moskve i Sankt Peterburga.

Ove godine, programi letova turoperatora za Crnu Goru počeli su od početka juna i trajaće do kraja septembra (rjeđe - oktobra). Svi učesnici na tržištu primjećuju povećanje potražnje ove sezone - plus 10-15% u odnosu na prošlu godinu.

Na rang listi najpopularnijih destinacija u ljeto 2019. godine, Crna Gora je ušla u prvih 10, pobijedivši Hrvatsku, učesnicu prošlogodišnje ljestvice, prenosi ATOR.

“Na početku sezone 2019. prodaja u smjeru je vrlo dobro počela u sklopu kampanje Ranog rezervacije. U odnosu na prošlu godinu, brojke o prodaji su značajno porasle. Danas je tempo prodaje u skladu sa planiranim obimama“, napominje ANEX Tour.

Kompanija Intourist je rast potražnje dijelom pripisala padu do kojeg je došlo prošle godine u vezi s održavanjem Svjetskog prvenstva u Rusiji. “Obim rezervacija za termine prvenstva ove godine je veći od prošlogodišnjeg za 61%. Taj rast pripisujemo upravo činjenici da je prošle godine mnogo turista boravilo kod kuće”, pojašnjavaju iz press službe kompanije.

Većina kompanija ove godine je zadržala prošlogodišnje rute i obim prevoza za Crnu Goru. Povećani su kod turoperatora TUI Rusija, kompanija "PAX" povećala je obim za 30%.

Glavni trend u pravcu Crne Gore u sezoni 2019. među turistima Biblio-Globusa je povećanje trajanja ture i izbor hotela više kategorije. Ako su prošle godine turisti preferirali turneju od 7 noćenja u odnosu na hotel sa 2-3*, ove godine su najpopularnije ture od 10-14 noćenja u hotel sa 4-5*.

PAX bilježi povećanu potražnju za mnogim nekretninama u Crnoj Gori: Vila Agrum, Vila Amfora, Vila Joković, Vila L, Vila Mićo, Vla Poco, Vila Sanja, Vila Yana, Villa Andro, Imperia Residence, Villa Prestige, Villa Gregović, Mediteran 4* , Vile Oliva 4*, Iberostar Bellevue 4*, Slovenska Plaza 3*, Slovenska Plaza 4.

Uporedite objekte

Uporedi