Novi kondo hotel u zelenoj oazi Budve

Novi kondo hotel u zelenoj oazi Budve

Tivatsko preduzeće "Velja voda lux" zatražilo je od glavnog arhitekte Budve da im odobri koncept kondo hotela sa pet zvjezdica, koji planiraju da grade na jednom od najatraktivnijih mjesta u srcu Budve.

Ova parcela od oko 3000 kvadratnih metara nalazi se između kompleksa TQ Plaza i Hotela Budva. 

Na osnovu mogućnosti urbane lokacije na ovoj lokaciji projektovan je turistički objekat - kondominijum tipa pet zvezdica, koji će imati 39 stambenih jedinica sa svim potrebnim sadržajima - podzemnom garažom, restoranom, bazenom, banjskim kompleksom. , itd.

„Projektom je definisana izgradnja turističkog objekta koji će imati podrum, prizemlje, šest spratova i terasu“, navodi se u idejnom rešenju projekta.

Saznalo se da je gradska uprava započela pregovore sa investitorom. Jedna od opcija kompenzacije je da se Tivtu ustupi poslovno-stambeni prostor u dijelu zgrade TQ Plaza.

Da bi se to dogodilo, parlamentarna skupština mora dati zeleno svjetlo eksproprijaciji. Međutim, vladajuća koalicija u Budvi je u sukobu.

Tivat je godinama pokušavao da realizuje projekat, ali je prethodna opštinska vlast to odbijala jer pristup budućem objektu prolazi kroz opštinsko zemljište.

Ostaje da se vidi hoće li nova gradska uprava donijeti pozitivnu odluku o izgradnji hotela, ali ideja o stvaranju atraktivnog kondominijuma sa šest vrata već je na stolu gradskog arhitekte.

Uporedite objekte

Uporedi