Na plažama Crne Gore počela je provjera kvaliteta morske vode

Na plažama Crne Gore počela je provjera kvaliteta morske vode

Najvišu ocjenu (kategorija K1) dobilo je 89% rekreacijskih područja. Uzorke vode uzeli su radnici Instituta za biologiju mora krajem maja.

U opštini Kotor, od 15 plaža, tri plaže su dobile K2 kategoriju: “Benovo” (Benovo), “Žuta” (Žuta) i prostor za sjedenje u baru gusar (Perast).

Njih četiri su raspoređene na tri plaže u Tivtu: u hotelu palma, u hotelu "Kamelija" (Kamelija) u selu Donja Lastva i "Almara" (Almara) u uvali Oblatno. Preostalih šest rekreativnih zona koje su prošle test dobilo je najvišu ocjenu.

Na Hercegnovskoj rivijeri samo je jedna plaža dobila K2 kategoriju - u hotelu Club Hotel Riviera u Njivicama - na ostalih dvadesetak - voda visokog kvaliteta.

Tri rekreativna područja na Ulcinjskoj rivijeri dodeljena su četiri: Toni Grill, Majami i u bivšem hotelu Lido. Svi se nalaze na Velikoj plaži. Pet je nagrađeno ovdje 13 rekreacijskih područja.

Na Barskoj rivijeri svih 12 plaža odgovara najvišoj kategoriji.

A na Budvanskoj rivijeri postoji samo rekreativna zona u blizini hotela Majstorski dobio četvorku. Preostalih 26 plaža ima odlične ocjene.

Izvor

Uporedite objekte

Uporedi