Nova cesta na Luštici (Luštica Bay) puštena u rad

Luštica-Bay-mr2

Put MR2 u Radanovićima, koji povezuje poluostrvo Luštica i odmaralište Luštica Bay sa ostatkom teritorije opštine Tivat, je uveden pušten u rad u prisustvu predstavnika opštine Tivat, Luštica Development i Bemaxa kao izvođača radova.

Novoizgrađenu lokaciju zajedno sa predstavnicima medija posjetili su predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović, menadžer razvoja Luštice za komunikacije sa Vladom Crne Gore i mjesnom zajednicom Marko Vukašević i Duško Vuković iz Bemaxa.

“Ovo je jedna od najvećih investicija opštine Tivat u posljednje vrijeme, a njenim završetkom konačno smo riješili važan transportni problem povezivanja Luštice sa magistralnim putem. U ugovor Bemaxa uloženo je oko 1,8 miliona eura, a u prvobitni ugovor sa Građevinskim inženjerom oko pola miliona eura, koji je naknadno raskinut zbog nepoštovanja njegovih odredbi. Izražavam zadovoljstvo načinom na koji je posao obavljen i krajnjim rezultatom”, rekao je Komnenović.

Radovi na putu MR2 ukupne dužine 800 metara trajali su 80 dana. MR2 je nastavak već izgrađenog puta MR1 i njegovo proširenje do kompleksa Luštica Bay u Radanovićima. Luštica Development finansirala je dio od 2 metara MR200, a cijena radova iznosila je 250 eura.

Predstavnik Luštice Development Marko Vukašević izrazio je zadovoljstvo što će ovaj put značajno rasteretiti saobraćaj na obali Đuraševića i u centru Radanovića istovremeno. On je podsjetio da je Luštica Bay jedan od najvećih turističkih i infrastrukturnih projekata u Crnoj Gori.

“Planiramo da izgradimo 30 kilometara puteva, 43 trafostanice, četiri rezervoara za vodu i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje će se koristiti za navodnjavanje. Ukupna vrijednost ovih radova je oko 100 miliona eura”, rekao je Vukašević.

Uporedite objekte

Uporedi