Država prodaje najveće hotelsko preduzeće Budvanska rivijera

Država prodaje najveće hotelsko preduzeće Budvanska rivijera

Naredne godine Vlada Crne Gore planira prodaju Budvanska rivijera, najveća hotelska grupacija i nekoliko malih nacionalnih preduzeća, te da se nastavi privatizacija Instituta Simo Milošević iz Igala u skladu sa odlukom Upravnog suda.

To se navodi u prijedlogu Plana privatizacije za 2023. godinu, koji je prošle sedmice usvojio Odbor za privatizaciju i kapitalne projekte.

Odbor za privatizaciju i kapitalne projekte na trećoj sjednici kojom je predsjedavao premijer Dritan Abazović utvrdio je prijedlog odluke o planu privatizacije za 2023. godinu:

“Plan je određen osnovnim ciljevima privatizacije i drugim aspektima ovog procesa, metodama i metodama privatizacije, sa utvrđenim listama preduzeća i procentom osnovnog kapitala za privatizaciju. Osnovni cilj privatizacije je povećanje konkurentnosti i efikasnosti funkcionisanja društava, podsticanje stranih investicija i preduzetništva u svim oblastima, povećanje zaposlenosti i poboljšanje životnog standarda”, kaže u vladinom saopštenju.

Po modelu prodaje akcija putem berze, biće predstavljene akcije sljedećih kompanija: AD “AgroTransport” - Podgorica; AD “Kotor – Projekat” – Kotor; AD "Metalni proizvod" - Podgorica; AD "Montenegroturist" - Budva i "Crnagoracoop" AD - Danilovgrad.

Uporedite objekte

Uporedi