Zelenski je pozvao premijera Crne Gore u Kijev

Zelenski je pozvao premijera Crne Gore u Kijev

“Nadamo se da će Ukrajina dobiti status kandidat za EU, a Crna Gora je, kao lider u pregovaračkom procesu, spremna da pruži neophodnu stručnu i političku pomoć“, proglašen u telefonskom razgovoru premijera Crne Gore Dritana Abazovića i predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog. Zelenski je uputio poziv Abazoviču da posjeti Kijev, prenosi pres-služba premijera Crne Gore.

Abazovich je u razgovoru sa predsednikom Ukrajine napomenuo da je Crna Gora osudila delovanje Ruske Federacije u Ukrajini i od samog početka otvoreno podržavala nezavisnost, teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine, ističući da su danas evropske vrednosti ​​​slobode i izbora Evropske unije i da Crna Gora u potpunosti podržava stav EU u vezi sa ruskom operacijom u Ukrajini.

„Nadamo se da će Ukrajina dobiti status kandidata za članstvo u EU, a Crna Gora je, kao lider u pregovaračkom procesu, spremna da pruži neophodnu stručnu i političku pomoć“, rekao je Abazovič.

Kako je saopšteno, premijer je obavestio Zelenskog o broju ukrajinskih izbeglica koje je Crna Gora prihvatila i rekao da se radi o oko 2 odsto stanovništva.

Uporedite objekte

Uporedi