Blockchain and Cryptocurrency Administracija Stvorena u Crnoj Gori

Blockchain and Cryptocurrency Administracija Stvorena u Crnoj Gori

Ministar finansija i socijalne sigurnosti Crne Gore Milojko Spajić najavio je stvaranje blokčejn organa i kriptovalute, izvještava RTCG.

Uprava, kako je saopšteno, ima za cilj stvaranje novog stuba crnogorske privrede kroz regulisanje kripto tržišta u Crnoj Gori.

„Odjeljenje za blokčejn i kriptovalute Ministarstva finansija pomoći će građanima Crne Gore da se upoznaju sa svijetom blokčejna i kriptovaluta, kao i da uspostave siguran i pravedan regulatorni okvir za rast ove grane naše privrede“, rekao je ministar u saopštenju.

Vitalik Buterin, osnivač Ethereum kriptovalute dobio crnogorsko državljanstvo

Nedelju dana ranije, Ministarstvo finansija i socijalne sigurnosti (IFSS) objavilo je da je jedan od najvećih stručnjaka u blockchain industriji, osnivač Ethereuma Vitalik Buterin dobio crnogorsko državljanstvo.

“Vitalik Buterin, kao najpoznatije ime u ovoj industriji i osnivač Ethereuma, dalje će promovisati Crnu Goru i ukupan razvoj kripto industrija u našoj zemlji. Crna Gora radi na stvaranju zakonodavnog okvira koji će omogućiti najbolju upotrebu ove tehnologije i doprinijeti rastu bruto domaćeg proizvoda“, saopšteno je iz IFSS-a.

Besplatne konsultacije o kriptovalutama i mogućnostima kupovine nekretnina za kriptovalute

Podsjetimo, agencija MD Realty pruža mogućnost kupovine nekretnina za kriptovalute. Saznajte više o procesu transakcije na našoj web stranici ili nas kontaktirajte za besplatne konsultacije.

Uporedite objekte

Uporedi