28-godišnji osnivač kriptovalute Ethereum Vitalik Buterin dobio je crnogorsko državljanstvo

Vitalik Buterin, osnivač Ethereum kriptovalute dobio crnogorsko državljanstvo

Ministarstvo finansija i socijalnog osiguranja (IFSS) najavioda je jedan od najvećih stručnjaka u blockchain industriji, osnivač Ethereuma, Vitalik Buterin, dobio crnogorsko državljanstvo.

“Buterin je crnogorsko državljanstvo dobio na predlog predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, a na inicijativu ministra finansija i socijalnog osiguranja Milojka Spajića i mišljenja ovog resora. Prepoznajući značaj ove inicijative, ministar unutrašnjih poslova (MVD) Sergej Sekulovič je na prijedlog premijera odlučio da primi Vitalika Buterina u crnogorsko državljanstvo, a danas mu je uručen crnogorski pasoš”, saopšteno je iz IFSS-a. u izjavi.

Iz ovog vladinog resora saopšteno je da je „grupa svjetskih stručnjaka iz ove oblasti posjetila Crnu Goru na poziv ministra Spajića, a saradnja sa njima je od posebnog značaja za unapređenje razvoja crnogorske privrede, privlačenje investicija i otvaranje visoko plaćenih radnih mjesta u ovoj oblasti. industrija." I dodali su da je Buterin državljanstvo dobio u skladu sa članom 12. Zakona o državljanstvu Crne Gore.

Osnivač Ethereum kriptovalute Vitalik Buterin doprinijeće ukupnom razvoju kripto industrije u Crnoj Gori

“Vitalik Buterin, kao najpoznatije ime u ovoj industriji i osnivač Ethereuma, dalje će promovisati Crnu Goru i ukupan razvoj kripto industrija u našoj zemlji. Crna Gora radi na stvaranju zakonodavnog okvira koji će omogućiti najbolju upotrebu ove tehnologije i doprinijeti rastu bruto domaćeg proizvoda“, saopšteno je iz IFSS-a.

Buterin nakon nedavno održanog panela „Budućnost je sada! Nova era crnogorskih finansija“, naveo je da Crna Gora treba da ima dobar pravni okvir, kao i mogućnosti za obrazovanje mladih generacija kako bi građani mogli iskusiti prednosti ove tehnologije.

Podsjetimo, agencija MD Realty pruža mogućnost kupovine nekretnina za kriptovalute. Saznajte više o procesu transakcije na našoj web stranici ili nas kontaktirajte za besplatne konsultacije.

Uporedite objekte

Uporedi