Program investicionog državljanstva Crne Gore produžen za još godinu dana

Program investicionog državljanstva Crne Gore produžen za još godinu dana

Vlada Crne Gore je 30. decembra 2021. godine sazvala vanredni onlajn sastanak i produžila program investicionog državljanstva za još godinu dana.

Kao što je izveštavao novine Pobjeda, učesnici sednice Vlade nisu mogli da se dogovore o ovom pitanju, koje je u nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova, ali su ipak glasali za to.

“Osim ministra Sekulovića, koji je bio protiv programa, nije ga podržao ni ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, dok su premijer Krivokapić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović podržali inicijativu ministra vanjskih poslova. ekonomski razvoj, Jakov Milatovič, koji je insistirao na projektu”, rekao je izvor blizak Pobjedi.

Program državljanstva putem ulaganja prvi put je pokrenut za vrijeme vladavine Duška Markovića.

Program investicionog državljanstva Crne Gore

Realizacija projekta davanja crnogorskog državljanstva u zamjenu za investicije počela je 1. oktobra 2019. godine. Rok važenja je tri godine. Zainteresovani kandidati moraju doprinijeti iz 250 hiljada eura na neki od projekata na sjeveru zemlje ili iz 450 hiljada eura - na primorju ili u glavnom gradu zemlje - Podgorici.

Za više informacija o načinu dobijanja crnogorskog državljanstva, koje uplate su potrebne, kao i proceduri za dobijanje državljanstva, pročitajte u našem članku.

Trenutno na listi 13 projekatadostavljen Agenciji za investicije. Svi projekti na listi ispunjavaju uslove za učešće u programu ekonomskog državljanstva. Ukupna vrijednost projekata je 373 miliona eura, što je jedan od dokaza da se u Crnu Goru isplati ulagati.

Uporedite objekte

Uporedi