Nove mjere karantina: prisustvo covid potvrde i pravila za proslavu novogodišnjih praznika

Nove mjere karantina: prisustvo covid potvrde i pravila za proslavu novogodišnjih praznika

Черногория predstavljen obavezno prisustvo covid sertifikata za posetu dečijim igraonicama, verskim objektima, teretanama, bioskopima, pozorištima, koncertnim dvoranama.

Ista ograničenja i dalje vrijede za posjete restoranima, koncerte i sportske događaje, kako na otvorenom tako iu zatvorenom prostoru.

Međutim, implementacija nacionalnog digitalnog covid sertifikata u javnoj upravi odlaže se dok se Ministarstvo pravde ne izjasni o pravnoj osnovi za ovakvo moguće rešenje, rekla je danas na konferenciji za novinare ministarka zdravlja Jelena Borovinič Bojović.

Tim povodom, sljedeće sedmice biće organizovan sastanak u Ministarstvu pravde na koji će biti pozvani ombudsman Siniša Bjeković i predstavnica Crne Gore pri Evropskom sudu za ljudska prava Valentina Pavličić“, rekao je ministar.

On napominje da se na inicijativu Ministarstva zdravlja sedmično održavaju sastanci sa predstavnicima Ministarstva pravde, Ministarstva odbrane, Inspekcije i Uprave policije.

“Tražili smo od Stejt departmenta da sprovede anonimnu anketu kako bismo saznali tačan obuhvat imuniziranih u vladi, da bismo došli do onih koji još razmišljaju o vakcinaciji, jer je plan da se za zainteresovane organizuje ciljana imunizacija. Javna uprava treba da bude primjer”, rekla je Borovinich Bojović.

Trenutno puna vakcinacija prošlo je oko 85% od ukupnog broja zaposlenih u Ministarstvu zdravlja.

Tokom novogodišnjih praznika Vlada Crne Gore slabi mjere karantina

Tokom božićnih praznika 24. i 25. decembra, kao i za doček Nove godine 31. decembra i 1. januara i 6. do 7. januara, nema ograničenja za otvaranje restorana do ponoći.

U ovom periodu dozvoljena je muzika uživo, kako u restoranima tako i na ulici, ali istovremeno svi posjetioci i zaposleni u prostorijama restorana moraju imati covid sertifikate.

Uporedite objekte

Uporedi