Porto Montenegro je Tivtu platio 2 miliona eura za Boka Place

Porto Montenegro je Tivtu platio 2 miliona eura za Boka Place

Adriatic Marinas - Porto Montenegro uplatila je na račun Opštine Tivat 2 eura na ime uplate za komunalno opremanje zemljišta za izgradnju kompleksa Boca Placekoji je trenutno u izgradnji u Porto Montenegro.

Po ovom pitanju, kako je saopšteno Investitor edition, čelnici opštine održali su konferenciju za novinare na kojoj su iznijeli detalje o novom načinu saradnje grada i velikog stranog investitora, koji je posljednji put plaćao komunalne račune Tivtu još 2012. godine.

Gradonačelnik Željko Komnenović, koji je poslednjih dana intenzivno pregovarao o plaćanju javnih usluga za Boca Place sa šeikom Mohamedom Al Šaibanijem, predsednikom korporacije ICD iz Dubaija, u čijem je vlasništvu Porto Montenegro, izrazio je zadovoljstvo postignutim dogovorima i isplatom novca za izgradnju novog luksuznog kompleksa vrijednog više od 100 miliona eura.

Plaćanje Porto Montenegro izvršio izmjene u budžetu Tivta

Čelnici Tivta kazali su da su ovom uplatom ukupni očekivani prihodi opštine od komunalija za 2021. godinu porasli za više od 100 odsto u odnosu na plan. Ukupni prihodi budžeta trenutno su na nivou od 87,33% godišnjeg plana i, prema riječima ministra finansija Jovana Brinića, na kraju septembra iznosili su 14 eura.

“Ovo je znatno bolje nego prethodnih godina, kada je izvršenje budžeta na kraju trećeg kvartala obično bilo na nivou od 65-67%. Tako je, na primjer, prošle godine ukupan prihod od komunalija i poreza na imovinu na kraju trećeg kvartala bio 4,63 miliona, a ove godine po istom osnovu za isti period imamo prihod veći od 8 miliona eura. Stoga će biti donesena odluka o rebalansu budžeta koji će biti povećan na nešto više od 20 miliona eura – oko tri miliona više od sadašnjeg budžeta”, rekao je Brinich.

Uporedite objekte

Uporedi