Odmaralište Sveti Stefan: vlasti očekuju da će se otvoriti 2021

Odmaralište Sveti Stefan: vlasti očekuju da će se otvoriti 2021

Ministar ekonomskog razvoja Crne Gore Jakov Milatović uputio je pismo predstavnicima hotelskog operatera Aman, koji upravlja lancem hotela, uključujući ostrvo Sveti Stefan (Sveti Stefan) i Vilu Miločer, kao i zakupcu Adriatic Properties , očekujući da će hotelski kapaciteti biti otvoreni u bliskoj budućnosti .

Milatović u pismu podsjeća da je u prethodnom periodu imao intenzivne pregovore sa predstavnicima lokalne zajednice i opštine Budva. Yakov Milatovich uvjeren je da će do konačnog rješenja doći kroz kontinuirani dijalog sa lokalnom zajednicom.

Razlozi za zatvaranje odmarališta Sveti Stefan

Aman je pre mesec dana najavio da neće otvarati ekskluzivno odmaralište Sveti Stefan i Miločer. To su potvrdili i Adriatic Properties, kao i biznismen Petros Statis, koji je najavio odlazak iz Crne Gore i pokretanje međunarodne arbitraže.

Jedan od glavnih razloga je to što hotelski operater Aman i Adriatic Properties ne mogu garantovati mir i privatnost svojih gostiju, što je glavni koncept hotelskog lanca Aman, jer mještani Svetog Stefana i Pržna traže slobodan pristup Kraljevska plaža (Kraljeva plaža) i Kraljičina plaža (Kraljičina plaža). Ove plaže su nekoliko decenija iznajmljene sa svim sadržajima hotela.

Podsjetimo da su cijene za odmor na Kraljevskoj plaži već od 120 eura u sezoni. U cijenu su uključene dvije ležaljke i suncobran. Za odmor u susjedstvu, na Kraljičinoj plaži, morali ste platiti nešto manje - 100 eura. Za goste Amana Sveti Stefan ulaz je besplatan.

U međuvremenu, radnici su pušteni na godišnji odmor, ponuđene im otpremnine i jasno naglašeno da traže posao u drugim hotelima. Odeljenje, na čijem je čelu Milatović, aktivno je učestvovalo u rešavanju problema.

Milatovićevo pismo je upućeno predstavnicima Amana i Adriatic Propertiesa Rolandu Faselu i Goranu Benkunu:

“Bilo mi je zadovoljstvo upoznati vas i razgovarati o svim pitanjima vezanim za Aman na sastanku koji smo održali 24. maja u Ministarstvu ekonomskog razvoja.

Podsjetimo, u nadi da ćemo pronaći rješenje za kontroverzna pitanja, Ministarstvo ekonomskog razvoja je 9. juna organizovalo još jedan sastanak na koji su pozvani predstavnici Aman i Adriatic Properties, kao i predstavnici opštine Sveti Stefan, lokalne zajednice. , opština Budva, društvo za upravljanje Morsko dobro, kao i Ministarstvo ekologije, prostornog uređenja i urbanizma.

Nažalost, uprkos vašoj potvrdi vašeg prisustva, predstavnici Aman i Adriatic Properties nisu došli na sastanak, a ovaj sastanak je bio još jedna prilika za otvoren i konstruktivan razgovor sa svim zainteresovanim stranama.

Predstavnici lokalne zajednice govorili su o problemima sa kojima se oni i njihovi gosti susreću kada je u pitanju kompleks Sveti Stefan (uključujući Kraljičinu plažu). Prema njihovim riječima, ova kršenja i nedostatak konstruktivnog dijaloga sa predstavnicima Amana doveli su do izolovanih incidenata.

Nakon sastanka predstavnici mjesne zajednice objavili su saopštenje za javnost u kojem kažu da će se potruditi da ne ugroze Amanovo poslovanje i da će nastaviti da posluje kao i do sada”, naveo je Milatović u pismu koje je objavila agencija. Vijesti.

Kako napominje, Ministarstvo ekonomskog razvoja ovo smatra gestom dobre volje i jasnim znakom da je i lokalna zajednica zainteresovana da Aman ostane u Crnoj Gori.

“U tom smislu, želim iskoristiti ovu priliku da reafirmišem strateško opredjeljenje našeg Ministarstva da bude dostupno svim investitorima.

To znači da će Ministarstvo za ekonomski razvoj djelovati u okviru svoje nadležnosti da ispuni očekivanja investitora, ali striktno poštujući zakone države Crne Gore, koji garantuju mirno posjedovanje i ostvarivanje ugovornih prava.

Dakle, Ministarstvo ekonomskog razvoja obeštećuje zakupodavca za sve zahtjeve za naknadu štete ili potraživanja po bilo kom drugom pravnom osnovu podnesena od strane trećih lica, ako su takve radnje u suprotnosti sa zakonom ili Ugovorom o zakupu hotela Sveti Stefan i Miločer u Budvi“, dodao je Milatović.

“Imajte na umu da Ministarstvo ekonomskog razvoja ima mogućnost i obavezu da štiti samo ona prava koja su predviđena Ugovorom o zakupu, stoga smatramo izuzetno važnim održavanje kontinuiranog dijaloga sa lokalnom zajednicom u cilju postizanja trajnog rješenje bilo kojeg spornog pitanja.

S obzirom na navedeno, uključujući i činjenicu da ne postoji viša sila koju navodite u svom prethodnom apelu, a što je jasno potvrđeno u saopćenju mjesne zajednice, Ministarstvo ekonomskog razvoja očekuje otvaranje i puštanje objekta u rad u najkraćem mogućem roku. “, zaključuje u pismu Milatovič.

Uporedite objekte

Uporedi