Nova crnogorska avio-kompanija Za Crnu Goru počeće letove ovog ljeta

Nova crnogorska avio-kompanija Za Crnu Goru počeće letove ovog ljeta

Prema očekivanjima ministra za kapitalne investicije Crne Gore Mladena Bojanića, nova crnogorska avio-kompanija To Montenegro (Air Montenegro) u junu 2021. godine počeće da saobraća prve letove na relaciji Podgorica – Beograd i Tivat – Beograd.

Bojanić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa srpskim kolegom Tomislavom Momirovićem u Beogradu rekao da su se ove dve linije pokazale kao ekonomski najisplativije i najkorisnije u pogledu ekonomske saradnje Srbije i Crne Gore.

„Znate da smo imali problem sa našom nacionalnom avio-kompanijom, Montenegro Airlinesom (MA), koja više nije mogla finansijski da funkcioniše. Bez obzira na obaveze, mi ćemo ih preusmjeriti na sebe i brzo ih riješiti”, rekao je Bojanich.

Pored toga, crnogorska vlada je na narednom sastanku odlučila da novoj nacionalnoj avio-kompaniji ToMontenegro isplati tri miliona eura u gotovini.

Na sastanku je naglašeno da će kompanija odobrenim sredstvima stvoriti neophodne uslove za normalno funkcionisanje preduzeća kako bi što prije počela sa radom.

Izvor

Uporedite objekte

Uporedi