Ugovor sa Dukley Marinom o korišćenju luke u Budvi neće biti produžen

Ugovor sa Dukley Marinom o korišćenju luke u Budvi neće biti produžen

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma predložilo je Vladi Crne Gore da poništi odluku od 10. aprila 2017. kojom je Dukley Marini omogućeno korištenje luke u Budvi nakon isteka ugovora dok država ne pronađe koncesionara. Dukley Marina je u vlasništvu američkog biznismena Neila Emilfarba.

Zahtjev za otkazivanje ministarstvu je podnio direktor društva za upravljanje Morsko dobro Mladen Mikiel. Zahtijevao je da se poništi zaključak i da se upravljanje lukom u Budvi vrati Marine Estate-u.

Mladen je rekao da je ugovorom predviđena realizacija investicionog programa, čime je omogućeno produženje osnovnog ugovora na deset godina. Međutim, ulaganja nisu obavljena u skladu sa investicionim programom, pa je produženje ugovora do 2027. godine, prema Mladenovim rečima, apsolutno nerazumno.

Naveo je i da su za 2018. i 2019. sklopljeni aneksi privremenog ugovora, a treći aneks za 2020. nije zaključen jer koncesionar, uprkos obavještenjima, nije pristupio njegovom sklapanju i nije na vrijeme platio naknadu za 2020. godinu.

Uporedite objekte

Uporedi