Završeni pripremni radovi u kompleksu Boka Place u Porto Montenegro

Završeni pripremni radovi u kompleksu Boka Place u Porto Montenegro

Kako je saopšteno iz Porto Montenegra, nedavno su završeni pripremni radovi na projektu novog kompleksa mješovite namjene u Porto Montenegro tzv. Boca Place.

„Građevinska kompanija Bemax Montenegro, sa kojom je dodijeljen prvobitni ugovor o izgradnji, planira da ove radove završi u prvom kvartalu kako bi do kraja ove godine izgradila podzemnu garažu za maloprodajne objekte, hotele i stambene objekte“, saopšteno je iz kompanije. u izjavi.

Izgradnja novog multifunkcionalnog kompleksa u Porto Montenegro, koji će se nalaziti uz Jadransku magistralu u Tivtu, počela je 15. novembra prošle godine.

Novi kompleks će obuhvatiti 240 hotela i oko 60 stambenih jedinica, sa brojnim maloprodajnim i javnim prostorima.

“Prema postojećem planu, izgradnja prve faze kompleksa Boka Place trebalo bi da bude završena u drugom kvartalu 2023. godine. Završetak druge, odnosno posljednje faze izgradnje predviđen je za kraj 2023. godine”, navodi se u saopštenju.

Projekat Boka Place prostire se na površini od oko 75 hiljada kvadratnih metara, a procijenjena vrijednost investicije premašuje 100 miliona eura.

„Planirano kao stambeno naselje koje radi tokom cijele godine, Boka Place će imati i supermarket površine više od hiljadu kvadratnih metara, bioskop sa tri sale, kao i brojne ugostiteljske objekte“, rekli su predstavnici Porto Montenegro. .

Maloprodajni objekti će imati više od 40 zakupaca koji će predstavljati različite modne brendove i potrepštine za dom.

Boka Place će uključivati ​​i mješoviti poslovni hotel u vlasništvu Kerzner Internationala sa vrhunskim fitness i wellness centrom, kao i otvorenim bazenom od 20 metara, koji se može koristiti i zimi i ljeti.

Aktuelnim planom predviđeno je da broj zaposlenih u maloprodaji, restoranima, supermarketima i bioskopima, kao i onih koji se bave upravljanjem objektima na području Boke, premaši 220 stalno zaposlenih i više od 40 sezonskih radnika.

Očekuje se da će novi hotel otvoriti do 100 radnih mjesta. Na osnovu potrebnih saglasnosti, Vlada je dala saglasnost da se Boka Place uključi u Tivat na listu razvojnih projekata u okviru programa ekonomskog građanstva, što je osnova za potencijalno povećanje interesovanja kupaca nekretnina iz zemalja poput SAD, Rusije, Južne Afrike, Turske i Kine, s obzirom da je crnogorski pasoš na 41. mjestu po ekonomskoj mobilnosti.

Cijene apartmana u Boka Placeu počinju od 190 hiljada eura.

Uporedite objekte

Uporedi